Egy olasz bíróság szerint egy nemi erőszak áldozata túl csúnya volt ahhoz, hogy megerőszakolják

Startlap - Startlap
Ilyen már tényleg nincs.

Felmentett egy olasz bíróság nemi erőszakkal vádolt férfiakat azzal az indoklással, hogy az áldozat “túl csúnya” volt ahhoz, hogy megerőszakolják.

Egészen furcsa magyarázattal álltak elő

A két perui férfit még 2016-ban börtönbüntetésre ítélték, mivel 2015-ben megerőszakolták egy 22 éves honfitársnőjüket. Az áldozat vallomása szerint a férfiak az italába csempészett droggal elkábították, majd egyikük megerőszakolta, miközben társa őrt állt.

Az anconai fellebbviteli bíróság azonban 2017-ben felmentette a férfiakat, azzal az indoklással, hogy a vádlottak nem találhatták vonzónak a meglehetősen férfias kinézetű nőt, amit az is bizonyít, hogy Viking csúfnéven tárolták el a telefonszámát, és a nő aktájában szereplő fénykép is alátámasztja, hogy a nő “csúnya, maszkulin”.

Az olasz legfelsőbb bíróság ez nem fogadta már el

Erre tekintettel a bíróság nem találta szavahihetőnek a “rafinált perui nőt”, aki a határozat szerint talán maga rendezte meg a tivornyát, amelyen az állítólagos erőszak történt.

A másodfokú ítélet indoklása csak a múlt héten vált ismertté azáltal, hogy az olasz semmítőszék (legfelsőbb bíróság) megsemmisítette az ítéletet, és az ügy újratárgyalását rendelte el egy perugiai bíróságon.

A CISL olasz szakszervezet nőszervezetekkel együtt tüntetést tartott az anconai bíróság előtt a “gyalázatos” ítélet elleni tiltakozásul. Az aktivisták elítélték, hogy nemi erőszak áldozatává vált nőket később bűnözőként bélyegezzenek meg.

 

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Visszafogja a kormány az irtózatos költekezést, amivel...

képcím

Megérkezett a 2022-es adócsomag

képcím

Idea Intézet: 100-ból 12 magyar utasítja el teljesen az oltást