Egy magyar kórházban összeomlott a betegellátás

Startlap - Startlap
A polgármester is csak a közösségi médiából tudta meg, hogy mi történt a város kórházával. Esti hírösszefoglaló.

Úgy tűnik, erősen akadozik a kórházi betegellátás Mosonmagyaróváron

Múlt hét pénteken átadták a sok tízmillió forintból felújított szülészeti részleget a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, pár nap múlva be is zárták. Az ügy hátteréről itt lehet megtudni mindent. 

Elkaszálta Magyarországot az uniós bíróság menekültügyben

Fotó: Getty Images

Magyarország menekültügyi eljárása nem felel meg az európai uniós jogszabályoknak – döntött csütörtökön az Európai Bíróság (EB) a Deutsche Welle cikke szerint. Hogy mit is jelent ez részletesen, az ebből a cikkből tudható meg. 

A Facebook cáfolja Varga Judit vádaskodását

Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán tett közzé egy posztot, amiben azzal vádolja a Facebookot, hogy egy korábbi bejegyzése miatt a közösségi oldal kezelői visszavetették a bejegyzései elérését. A világ legnagyobb közösségi oldalának üzemeltetői már reagáltak is az igazságügyminiszter feltételezéseire, melyet itt olvashatsz el.

Döntött az ügyészség Gődény György panasza ügyében

A Doktor Gődény néven elhíresült férfit múlt pénteken állították elő, majd rémhírterjesztés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A gyógyszerész azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva. Részletek

Szijjártó Péter reagált Deutsch Tamás ügyére

Szerda este az Európai Néppárt Deutsch Tamástól megvonta a képviselőcsoport nevében való felszólalás jogát, valamint minden kötődő pozíciótól megfosztották. Erre reagált a külügyminiszter, melyet itt olvashatsz

Azonosították a férfit, aki robottal töltötte ki a nemzeti konzultációt

A rendőrség azonosította azt a férfit, aki robotprogram segítségével töltötte ki a legutóbbi nemzeti konzultációt – közölték csütörtökön. Az elsődleges információk szerint a nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. tömeges kitöltést észlelt az online kérdőíven és megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek. Részletek

Korábbi magyar válogatott focista is kiállt a szivárványcsaládok jogai mellett

A volt ferencvárosi hátvéd és 27-szeres magyar válogatott Hrutka János is leírta véleményét. Facebook-posztjában Grecsó Krisztián író szerdai bejegyzését osztotta meg. Íme.

Putyint egyelőre nem oltják be az orosz vakcinával

Az oroszok már korábban jelezték, hogy készen állnak egy saját vakcinával, sőt még maga Vlagyimir Putyin is úgy nyilatkozott, hogy az oltóanyag biztonságos. Most azonban mégsem oltatja be magát. A miértre ebben a cikkben található a meglepő válasz. 

A svéd király szerint országa elbukott a járvány elleni küzdelemben

Fotó: Getty Images / Michael Campanell)

Svédország járványkezelési módszerét már tavasszal is több szakember kritizálta világszerte, beleértve azt is, hogy az országban nem javasolták a tömeges maszkhasználatot. Ráadásul az elmúlt időszakban kifejezetten sok, Covid-betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozó mondott fel. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta

képcím

Árstop: megérkezett a hivatalos, pontosított rendelet, kiderült...