Egy jó hír, meg egy rossz hír: megtalálhatták a koronavírus gyenge pontját; elszállhat a benzin ára

Startlap - Startlap
Egy vírusfehérje okozhatja a legnagyobb problémát. Cudar világ jöhet a hatósági ár kivezetése után a hazai benzinkutakon.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Egy vírusfehérje lehet a túlzott gyulladásos immunválaszt okozó légúti vírusok, így a koronavírus gyenge pontja is – írja egy, az EurekAlerten megjelent sajtóközlemény. Az RSV vírusban az NS2 fehérje kiiktatásával a szervezet még azelőtt elpusztítja a kórokozót, hogy gyulladásos túlreakció jöjjön létre. A témáról bővebben itt írnak.

Rossz hír

Egyre fokozódik a kereslet a világpiacon az olaj iránt, ezért a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén. Ez azt jelenti, hogy a hatósági ár kivezetése után kilőhet a benzin ára. Ha érdekel, mit jelent ez a konkrét számok szintjén, ide kattints.

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

3 egyszerű jeges finomság fagylaltgép nélkül

képcím

Hogyan úszod meg legolcsóbban a napvédelmet?

képcím

5+1 magyar vár, ami különleges élményt nyújt a gyerekeknek