Kiemelt Hírek 2021. július 14.

Egy jó és egy rossz hír: nagy bejelentés az augusztus 20-ai ünnepről; aggódhatunk az idei karácsony miatt

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 14.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Nem sok jóval kecsegtet az előttünk álló karácsony. Tavaly elmaradt, idén így ünnepli az ország a Szent István-napot.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

 

Jó hír

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs megkezdte a Szent István-nap megrendezésének előkészítését. A testület vezetője, Kovács Zoltán tájékoztatott arról, milyen ünnepségre számíthatunk idén. Részletek. 

Rossz hír

Megbolondultak a szállítási árak, a kereskedelemben kulcsfontosságú konténerekből hiány van, a korábban évtizedek során bejáratott logisztikai hálózatokban hirtelen számos, előre nem látott torlódás alakult ki – írja a Telex. És ha mindez még nem elég a rosszból, az előttünk álló karácsonyról sincsenek megnyugtató híreink. Részletek.

Keresés az oldalon