Kiemelt Hírek 2021. július 15.

Egy jó és egy rossz hír: így mehetünk Szlovákiába; megint jön a felhőszakadás

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 15.
Egyik szemünk sír, a másik nevet. Időjárás: mára és holnapra is figyelmeztetést adtak ki. Változtatott a határátlépőkre vonatkozó korlátozásokon Pozsony.

Hírek – érzelmi töltetüktől függetlenül – azért születnek, hogy az emberek tájékoztatást kapjanak az őket közvetlenül érintő, vagy egyszerűen csak információhoz jussanak a világban aktuálisan zajló eseményekről. Új sorozatunkban mostantól minden nap készítünk egy külön cikket, amely tartalmaz egy jó és egy rossz hírt is; a témákat úgy válogatjuk, hogy a homlokráncolás mellett rögtön mosolyt is csaljunk olvasóink arcára. Következzen tehát egy kellemetlen és egy örömteli beszámoló.

Jó hír

Döntéshozatalig előzetesen felfüggesztette a szlovák alkotmánybíróság szerdán este annak a múlt hét végén érvénybe léptetett rendelkezésnek a hatályát, amely jelentősen szigorított a határátlépőkre vonatkozó korlátozásokon. Mit jelent ez a gyakorlatban? Csupa jót. A részleteket itt találod.

Rossz hír

Csütörtök délután több megyében is előfordulhat felhőszakadás, amit jégeső kísérhet. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Pénteken még rosszabbra fordul a helyzet, legalábbis a veszélyzóna kiterjedését illetően. Ebben a cikkben térképeken mutatják meg, mely területeken tombolhatnak az elemek.

Keresés az oldalon