Ebola miatt zártak karanténba egy kutatót Budapesten

A fertőzés nagyjából 50 százalékos halálozási aránnyal jár, de a laboratóriumi dolgozón egyelőre nem észlelték a tüneteket.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-20 20:35

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken jelezte, hogy a múlt héten kísérleti Ebola elleni vakcinát kellett Magyarországra küldeniük, mivel egy budapesti laboratórium kutatóinál fennáll a veszély, hogy Ebolával fertőződtek meg, írja a 24.hu.

A magyar kollégákat kísérleti vakcinákkal látták el, illetve két licenc nélküli gyógyszert is a elküldtek nekik. A WHO elmondta, hogy járvány veszélye nem áll fent, mivel a laboratórium dolgozóit azonnal elkülönítették.

Az Országos Közegészségügyi Intézet is kommentálta az eseményeket. “Filovírussal végzett munka során baleset történt az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában (NBL), az érintett laboratóriumi dolgozó egy hete kórházban van, megfigyelik” – közölte az OKI, és azt is hozzátették, hogy a baleset múlt pénteken történt egy nemzetközi feladathoz kapcsolódó munka során.

Közleményükből az is kiderült, hogy egy dolgozónál áll fent a fertőzés veszélye, ő jelenleg a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László telephelyén, egy speciálisan kialakított egységben 7 napja áll megfigyelés alatt. Az intézmény szakorvosai folyamatosan monitorozzák az állapotát, és egyelőre az oltási reakción kívül más tünetet nem észleltek rajta.

Címlapkép: Thinkstock

Címkék:

ebola

Mai nap hírei

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu2 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu5 órája

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba 'Cyla' kapcsolata

ifaktor.hu6 órája

Intézményvezetői kinevezéseket adott át Kásler Miklós

demokrata.hu8 órája

Az Egyesült Államok a Xiaomit is feketelistára juttatta

gsmring.hu10 órája

Orbán: 2022 január elsejétől személyi jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

444.hu11 órája

Ints búcsút a szemüveg bepárásodásának!

szimpatika.hu14 órája

Hugh Grant egy nagyon fura sztorit osztott meg George Clooney-ról

joy.hu14 órája