Kiemelt Hírek 2018. július 28.

Döbbenetes videó: egy görög férfi felvette, ahogy elbújik a pusztító tűz elől

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 28.
Visszament kimenteni a macskáját, de a lángok elzárták a kiutat.

Egy görög férfi videóra vette, ahogy visszamegy házához, hogy megmentse a macskáját a pusztító tűz karmaiból – vette észre a hvg.hu. Az elképesztó felvételen jól látszik, milyen hihetetlen sebességgel terjed a tűz a nagy szél miatt, a videó végén már a férfi közvetlen közelében csaptak fel a lángok.

Mivel a tűz teljesen elzárta a kiutat, a férfi végül kinyitott egy fém ajtót – ami vélhetően a garázshoz tartozik – és odabent bújt el a tomboló lángok elől, ahol állítólag túlélte a tüzet.

Από τα πιο τρομακτικα και σοκαριστικα βίντεο που έχω δει από τις φωτιές στο Μάτι/Νέο Βουτζα πριν μερικές μέρες Έζησε όλο αυτό που βλέπετε και ο άνθρωπος ζει και είναι μια χαράΠέρασε η φωτιά κυριολεκτικά από πάνω του…Please share (κοινοποίηστε) YouTube link https://youtu.be/IM7cBASa4CMFootage from the recent bushfire tragedy, and for those who are wondering, yes he survived (Athens Greece Neo Voutza area)**Επειδή έχω λάβει άπειρα μηνηματα με ερωτήσειςΟ λόγος που δεν έφυγε ήταν επειδή πήγε να βάλει τη γάτα μέσα στο σπίτι και κλείστηκε έξω από το σπίτι του, ο αέρας έκλεισε τη πόρτα και η φωτιά ήταν από μπροστά και πίσω το ίδιο**Για οσοι με ρωτάνε ΝΑΙ Σώθηκαν, (με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να απαντήσω σε άλλα μηνηματα όμως γιατί έχω δεχτεί χιλιάδες) Το Πως—> Εκατσε κολλητά στον τοίχο του σπιτιού και στη συνέχεια μπήκε στο γκαράζYOUTUBE LINK FULL https://youtu.be/IM7cBASa4CMFOR MORE INFO PLEASE SEND HERE. Για περισσότερες πληροφορίεςhttps://www.facebook.com/thanasis.voulismas

Közzétette: Jon Xena – 2018. július 26., csütörtök

Már 83-ra nőtt a tűzvész halálos áldozatainak száma, és ez a szám minden bizonnyal növekedni fog, miközben átvizsgálják a tragédia sújtotta környéket. A Matin felcsapott lángok napokon át tomboltak, és a hatóságok feltételezései szerint gyújtogatás okozta a pusztítást.

Egymást ölelve próbálták menteni a másik életét

Mati lakói autóikat hátrahagyva próbáltak menekülni a tűz elől, de az gyorsabb volt náluk. Az út szélén, sőt, a tengertől alig néhány méterre is holttestek feküdtek – írja a 24.hu. A parton hármas négyes csoportokban hevertek az élettelen emberek, akik a mentőcsapatok szerint egymást ölelve próbálták menteni a másik életét.

Az egyik túlélő elmondta: a mentés nagyon szakszerűtlen volt, nem voltak elég jól szervezettek a csapatok, senki nem adott nekik utasításokat, merre menjenek, “emberek égtek benn az autóikban három méterre a tengertől”.

Az erdőtűzben több százan megsérültek, valamint csak Matiban 1900 ház égett porrá, de a közeli Neo Voutzas városában is 1100 ház vált a lángok martalévává.

A térséget csak Szíriához lehet hasonlítani egy bombázás napján

– vázolta a helyzetet Constantine Michalos, a Görög Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Keresés az oldalon