De mit keres a cipő az asztalon? Ez is kiderült a Konyhafőnök VIP-ben

Zsolt az ételek mellé történeteket is "tálalt".

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-21 11:08

A Konyhafőnök VIP hétfői adásában már a döntőn mérhette össze főzni tudását Dobó Ági, Szabados Ági, Horváth Éva, Bundy Gergő, Anger Zsolt és Lakatos Márk.

Első feladatként Bresse-i csirkét, azaz a világ legdrágább csirkefajtáját kaptak alapanyagként, melyből főételt kellett csinálniuk. Előtte viszont hozzájutottak egy-egy igazi séfkabáthoz, ami igazi büszkeséggel töltötte el a versenyzőket.

Dobó Ági ropogós csirkeszárnyat készített, amire azt mondta a séf, hogy csalódás volt látni, ahogy dolgozott a konyhában. Gergő levest főzött, amit mártássá redukált, sült combbal tálalta, a zsűri meg volt elégedve a tálalással és az ízekkel is. Éva narancsos-szójás csirkecombjánál viszont már nem tudták ugyanazt elmondani. Zsolt úgy gondolta, a tányéron azt mutatja meg, hogy milyen finomságokat evett az a csirke, amikor még élt, így kukorica és tökmag is került a tányérra, Zé ezt értékelte, mivel szerinte „frankó dolgokat esznek ezek a tyúkok”. Márk megint az idővel került gondba a háromrétegű csirketortájának készítése közben. Szabados Ági – mivel Simon juttatta be a döntőbe – duplán akart bizonyítani, a csirkemellroládjával meg is győzte a zsűrit, őt kiáltották ki a forduló győztesének.

A 2. körben a zeller lett a fő alapanyag, ennek Dobó Ági nagyon nem örült, hiszen mint mondta, gyűlöli minden formáját. Itt most vegetáriánius főételt kellett főzniük, ahol legalább háromféle texturában mutatták meg ezt a zöldséget.

Szabados Ági előnyként borjúszűzzel dolgozhatott, felmentést kapott a vega étel tálalása alól.

Dobó Ági az eddigi fordulókban végig – a konyhában talán nem a legpraktikusabb – magassarkúkban illegett, most a formaruha kedvéért lecserélte egy kényelmesebb cipőre, amit a gyerekek dekoráltak ki neki, ezt meg is mutatta Zének. Főelemként ropogós réteslappal burkolt zellersteaket készített, Zé szerint nagyon ütős lett a tányér.

Szabados Ági borjúszüzet sütött, mellé a zellert négyféle állagban kínálta. Pont az előnyként kapott húst átsüthette volna jobban is, a zelleres elemek viszont tökéletesre sikerültek. Zsoltot is megihlette az alapanyag, 5 különböző módon jelenítette meg a tányéron, sőt, egy kis történetet is fabrikált mellé, amit Zé „le is filmezett”.

Gergő zellertortájának ízei meggyőzőek voltak, a tálalást annyira jól eltalálta, hogy nem csak a zsűrit, de őt magát is meglepte. Márk itt is kapkodott, a zsűri nem tudott belekötni az ételbe, de arra vártak, hogy ennél jobban feszegeti a határait. Éva zelleres rakott palacsintát tervezett, amit megjósolt a séf, hogy szét fog csúszni és ez így is lett.

A nap legjobbjaként Gergő mehetett először a galériára.

A végén Dobó Ági és Horváth Éva maradtak, a zsűri döntése alapján Évának kellett távoznia a versenyből.

 

Fotók: RTL Klub

Mai nap hírei

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu5 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu7 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu9 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu10 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu11 órája

A szülő nők magukra maradtak a hálapénz eltörlése miatt?

wmn.hu12 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu12 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu13 órája