Kiemelt Hírek 2020. január 10.

Borkai-ügy: több százmilliónyi készpénz került elő

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 10.
Négy különböző nyomozás is zajlik a szexbotrányba került volt győri polgármestert érintő ügyekben. Hírösszefoglaló.

Több száz millió forint készpénzt foglaltak le a Borkai-üggyel kapcsolatos nyomozás során

Négy különböző nyomozás is folyik a bukott győri polgármestert érintő ügyekben, operatív felderítés zajlik a botrány kirobbantója ellen. Emellett egy “érintett” lakásában több százmilliónyi készpénzre bukkantak. A nyomozásról bővebben itt olvashatsz

2,7 milliárdot adnak Orbánék, hogy Nagyváradon is legyen fociakadémia

Habár épp megszűnőben a felnőtt labdarúgás Nagyváradon, de a magyar kormány 8 millió eurót, azaz mintegy 2,7 milliárd forintot ad akadémiára. Állítólag meg is van már a tízhektáros telek Nagyvárad közelében, melyet megvásárolnak egy erdélyi magyar vállalkozótól. Az ügy részleteit itt találod

Rétvári Bence betiltaná, a riói bíróság viszont mégsem törli a meleg Krisztusról szóló filmet a Netflixről

A 444 azt írja, keresztények százezrei, egyházak, politikusok is felháborodtak azon a vígjátékon, ami nemrégiben felkerült a Netflixre. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke felszólította a Netflixet, hogy vegye le az vallásgyalázó alkotást a kínálatból. 

A Rio de Janeiró-i bíróság úgy döntött, hogy a Netflixnek törölnie kell a filmet. Azonban a vállalat panasszal élt a brazil legfelsőbb bíróság felé, akik végezetül úgy döntöttek, hogy mégsem kell törölni, hiába indított petíciót egy riói katolikus szervezet. 

Részletek itt. 

Kikerült egy videó egy kaposvári gyerekotthonból, amelyiken durván bántalmaznak egy fiút

Megrázó felvétel látott napvilágot az interneten, amelyen a kaposvári gyermekotthonban egy gyerek megveri egyik társát. Az idősebb fiú nekifutásból fejbe rúgja, ütlegeli, megalázza egy kisebb társát, aki a földön összekuporodva könyörög, hogy ne bántsa őt. Felkavaró videó.

“Ha a Katona zaklatószínház, a Fidesz kupleráj”

Schilling Árpádban felmerült néhány kérdés Orbán Viktor sajtótájékoztatója után, így ezeket most fel is tette a miniszterelnöknek Facebook-oldalán. Hogy mire kíváncsi a rendező, ebből a cikkből kiderül.

Négygyermekesek szja-mentessége: óriási bakira hívja fel a figyelmet az adószakértő

Durván nagy adminisztrációs terhet zúdít a négygyerekes anyák nyakába az szja-mentesség, ha a kedvezményre való jogosultsága nem áll fenn az egész évben. Angyal József okleveles adószakértő okfejtését itt találod.

Videó arról, hogy az ukrán gépet rakétatalálat éri

Magyar idő szerint még tegnap éjjel a New York Times szerkesztősége valódinak találta, és publikálta azt a videót, amelyen azt látni, ahogy az eltévedt iráni rakéta Parand városánál eltalálja az ukrán repülőt. Ez alapján bizonyosnak tűnik, hogy egy tévedésből kilőtt rakéta miatt zuhant le az utasszállító gép. A videón tisztán látszik a becsapódás, de hallatszik a repülő földet érésének hangja is. 

„Ne ordíts, fogd be a pofád, mert agyonütlek”

Beismerte a rablótámadást az a páros, akik símaszkban törtek egy idős férfire Gyálon. A csöngetésükre ajtót nyitó idős férfit fellökték, egyikük egy feszítővassal és a „Ne ordíts, fogd be a pofád, mert agyonütlek!” felszólítással tette egyértelművé, hogy megtorolja még a segítségkérés kísérletét is. A bácsi könnyű sérülést szenvedett. Hogy hogyan fogták el  a tetteseket, az ebből a cikkből kiderül.

Keresés az oldalon