Bodrogi Gyula: Többféle nőt ismertem és szerettem meg, és egyiket sem bántam meg

A jelentős férfiak mellett általában áll egy jelentős nő is, Bodrogi Gyula számára három ilyen asszony is jutott.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-15 12:01

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Bodrogi Gyula hétfőn lett 85 éves lett, de ez a szám nem jelent neki valami sokat. Az ötvennél és a hatvannál még “elgondolkodott”, de azóta befejezte a számolást. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész háta mögött nemcsak évek, hanem elképesztő szakmai teljesítmény is van, no és persze jónéhány nő is. Szerelmi életét a BEST magazinnak úgy összegezte: “Többféle nőt ismertem és szerettem meg, és egyiket sem bántam meg”.

Milyen szám az a 85? Hát, kérem, az gombócból halálos. Én hatvannál befejeztem a számolást

– idézi Bodrogit az Origo. Nem sokon múlt egyébként, hogy más művészeti ágban kamatoztassa képességeit. Sőt, eredetileg matematikatanárnak készült, de beszippantotta a néptánc világa.

Valahogy eltévedtem. Az iskolában verseket mondtam, utána a másik iskolában azt mondták: táncoljak a táncegyüttesben, és így tovább. Egyszerűen erre sodródtam.

A táncos éveire élete “legvirágosabb” időszakaként emlékezik vissza, azonban rá kellett jönnie, hogy ebben a szakmában legfeljebb negyvenéves koráig állhat a színpadon, így végül 1954-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója lett. Eredetileg színházi rendező szakra szeretett volna jelentkezni, de abban az évben csak színész évfolyam indult, eldöntve a pályaválasztás kérdését. A főiskolán ismerte meg Törőcsik Marit, akivel kilenc éven keresztül voltak házasok, nagy szerelem volt az övék.

Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán

Nagyon hirtelen jött a láng, tényleg pár napja volt csak házas Mari, amikor azt éreztem, szeretem ezt a nőt. Ötvenhatban már házasok is voltunk. Kilenc évig voltunk együtt, rettenetesen határozott nő, csodálatos őszinteséggel tud létezni az életben, a színpadon és filmen is

– nyilatkozta a Borsnak Bodrogi, aki egyébkét nyitott házasságban élt Törőcsikkel, és azóta is nagyon jóban vannak, ahogy második nejével, Voith Ágival is.

Ami egyszer számomra tökéletes volt, az is marad örökre. Ugyanúgy megvan az elismerés és a szeretet, a vonzalom, csak a közvetlen együttlét változik. Ha valaki egyszer szép, nem mondhatom a válás után, hogy akkor hazudtam.

Törőcsik így mesélt kapcsolatukról az RTL Klubon:

Mámorosan boldogok voltunk. Még szekrényünk sem volt, a lichthof kilincsére akasztottuk az estélyi ruháimat, és, ha éppen volt egy kis pénzünk, akkor vettünk szegedi vágottat és hozzá egy kis párizsit.

1956 után a József Attila Színház nagyon szerencsés helyzetbe került: ide kerültek azok a színészek, akiket a szabadságharc után nem engedtek be a nagy teátrumokba. Az akkori éveket Bodrogi Gyula eképpen idézte fel a Borsnak

Akkor még olyan volt a József Attila Színház, hogy a nézőtéri székeket arrébb lehetett tenni. Amolyan kultúrterem volt, ahol bált lehetett rendezni. Jóval később lett lejtős nézőtér, gyönyörű bársonyszékekkel. De nagyon jó időszak volt, Fodor Imre isteni színházat csinált. Az 56-os „rendetlenkedőket” mind oda deportálták. A pályáról nem akarták elküldeni őket, na de mégse legyenek a Nemzetiben, Vígben, Madáchban. Kirakták őket a külvárosba. Így lett ott olyan csodálatos társulat, amelynek tagja volt Sinkovits Imre, Darvas Iván, Gobbi Hilda, Komlós Juci. Világszám! Fantasztikus volt a József Attilában fiatal színésznek lenni.

Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán

A József Attila Színházban hozta össze a sors második feleségével, akit Töröcsik Marival közösen ismertek meg, stoppolás közben. 

Együtt játszottuk a Kaktusz virágát, amelynek az a témája, hogy két ember nem veszi észre, hogy teljes mértékben összetartoznak, és kiderült, hogy mi is összetartozunk.

Bodrogi és Voith már 40 éve külön élnek, papíron azonban még mindig házasok. A színművész azóta Vass Angélával osztja meg életét, akivel évtizedek óta boldogságban élnek.

Egyszer egy munkám után hajnali egykor lementem a Fészek klubba, odamentem a bárhoz, és ott állt a Bodrogi. Éppen egy whiskyt kért, én meg ismeretlenül odaszóltam, kérjen nekem is egyet. Meglepődött, de végül hozott nekem is. Elkezdtünk beszélgetni, egyszer csak azt vettük észre, hogy hajnali hat óra. Akkor egymásra néztük, hogy most mi legyen. Megkérdeztem elmegyünk-e egy hotelbe, erre rávágta: ‘végül is szingli vagyok’

– fogalmazott a Ripostnak az egykori modell. És vajon mit kívánhatunk még az élettől Bodrogi Gyulának születésnapja alkalmából?

Hát, ha olyasmit tudnak kívánni, ami teljesülhet, akkor csakis egészséget. A többit vagy elintézem, vagy megveszem.

Mai nap hírei

Többé nem titok: a 4 legerősebb csillagjegy, akik elsöprő energiákkal rendelkeznek

joy.hu9 órája

Országos tisztifőorvos: változtatunk az oltási stratégián

168.hu10 órája

Orvvadászok buktak le Nógrád megyében

agroinform.hu14 órája

Elhunyt Bencze Izabella

demokrata.hu18 órája

Lélegeztetőgépre került, altatásban tartják Bányai Gábor országgyűlési képviselőt

444.hu18 órája

A harmadik hullámot már nem bírja el a kereskedelem

agrotrend.hu19 órája

Belgiumban lefújták a korlátozások enyhítését, mert meredeken nőtt a kórházba kerülő koronavírusosok száma

liner.hu19 órája

Kritikus fontosságú javítás a Windows 10-hez

itbusiness.hu20 órája