Azonosították a Hableány gyermek áldozatát

Azonosították a dunai tragédia egyetlen gyermek áldozatát; kiborultak a magyar tűzoltók, itt a szúnyoginvázió, óriási dugók jönnek a hőségriadó idején. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-12 17:34

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsa, miután a Clark Ádám úszódaru kiemelte a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. MTI/Máthé Zoltán

Azonosították a Hableány kiemelésekor talált negyedik holttestet is; a május 29-én történt dunai hajóbaleset kedden megtalált negyedik áldozata egy dél-koreai kislány, aki a tragédia egyetlen gyermek áldozata. 

Közben a rendőrség a 24.hu-nak elárulta,  miért nem tartotta szükségesnek a Viking Sigyn szállodahajó lefoglalását. Ebből a cikkből kiderül, pontosan miket foglaltak le a Vikingen. 

A lap egyébként azért kereste meg a rendőrséget,  hogy Dél-Korea a szállodahajó lefoglalását követelte a magyar kormánytól, valamint Magyar György, a szerencsétlenül járt Hableány sétahajó matrózának családját képviselő ügyvéd azt mondta, akár a bűnpártolás gyanúját is felvetheti az, hogy a magyar hatóságok engedik szabadon közlekedni a Viking Sigynt.

A legfrissebb hírek szerint lehetnek még áldozatok a Hableányban. 

Bezárja szolnoki gyárát Bige László, az ország egyik leggazdagabb embere

 A bezárás oka, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 31-i határozata megtiltotta a gyár működését bizonyos, a kénsavgyárukban tapasztalt rendellenesség miatt.

Bigének az a meggyőződése, hogy bizonyos körök fondorlatosan, hatóságok és strómanok felhasználásával szeretnék gyakorlatilag ingyen megszerezni a vagyonát. Hogy pontosan kire gondolt, illetve mit tart még különösen furcsának az ügyben, az itt olvasható. 

Kiborultak a magyar tűzoltók

Közleményt adtak ki a magyar tűzoltók; mint írják, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50 százalékos béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában.

A közleményben aláhúzzák: nagyon nagy a baj.

Azt is írják, hogy a minisztérium további türelmet kértek a dolgozóktól és ismételten kérték a szakszervezeteket, hogy próbálják meg nyugtatni az állományt. Hogy mi veszélyezteti a biztonságos működést a tűzoltóságnál, arról ebben a cikkben tájékozódhatsz. 

A Fidesz leszavazta az otthonápolási díjak emeléséről szóló javaslatot

A kormánypárti többség nemmel szavazott egy javaslatára szerdán, amely arról szólt: emeljék fel 100 ezer forintra az otthonápolási díj minden formáját – erről Ungár Péter LMP-s képviselő számolt be Facebook-oldalán. “Azon emberek jelentős része, akik otthonápolást vállalnak, továbbra is 38 és 58 ezer forintot fognak kapni. Ez a pénz semmire nem elég” – fogalmaz a politikus. 

Olvasd el Ungár teljes posztját itt!

A Fidesz rövid indoklását pedig itt olvashatod el. 

Vészhelyzet a miskolctapolcai fürdőben

Kiürítették a miskolctapolcai barlangfürdőt, hat embert láttak el a mentők, akik rosszullétre panaszkodtak. A létesítménybe szerdán 234-an váltottak jegyet, közülük mintegy 130-an tartózkodtak a fürdő zárt részén.

A fürdőhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a megyei katasztrófavédelmi mobil labort riasztották. Ebből a cikkből kiderül, mi is történt pontosan, mi okozta a pánikot

Szúnyoghelyzet: ez már invázió

iStock

Országszerte egyre többen tapasztalják, hogy elviselhetetlenül sok a szúnyog. A 24.hu által megkérdezett szakember szerint valóban szúnyoginvázióról beszélhetünk abban az értelemben, hogy sokkal több a csípőszúnyog, mint az előző évek hasonló időszakában volt. Hogy megszaporodásuk minek köszönhető, és mit lehet tenni ellenük, az ebből a cikkből kiderül!

Dzsudzsák kimondta, amire sokan gondolnak most

Korhut Mihály, Kleinheisler László, Nagy Dominik, Dzsudzsák Balázs, Lovrencsics Gergõ és Nagy Ádám (elsõ sor b-j), valamint Szalai Ádám, Willi Orbán, Baráth Botond, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter kapus (hátsó sor b-j) az Azerbajdzsán – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkõzésen a bakui Bakcell Arénában 2019. június 8-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Újabb győztes Eb-selejtező után énekelhette a magyar válogatott a szurkolótáborral együtt a himnuszt, Wales legyőzése után szeptemberig biztos Marco Rossi csapata áll a csoport élén. A csapatkapitány, a 102. válogatott meccsén pályára lépő Dzsudzsák Balázs megható szavakkal elemezte a győzelmet. Ha érdekel, mit mondott pontosan, akkor kattints erre a cikkre!

Ezt tedd hőségriadó esetén

Idén először adtak ki hőségriadó figyelmeztetést szerdától vasárnapig. Az idei nyáron még több ízben számíthatunk jelentős melegre. 

A Magyar Vöröskereszt amellett, hogy folyamatosan vizet oszt különböző pontokon, felhívta a figyelmet arra is, mit kell tennünk egészségünk védelme érdekében – itt elolvasható, mire kell figyelnünk fokozottan. Ha pedig épp a hőségriadó idején autóznál, akkor ezt a cikket olvasd el, amiből kiderül, mely utakon lesz biztosan dugó a hőségriadó alatt.