Azonnal leállítaná a lombikprogramot a magyar püspök

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke súlyos bűnnek tartja, ezért betiltaná minél hamarabb. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-17 17:34

Fotó: MTI/Filep István

Betiltaná a lombikprogramot a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újraválasztott elnöke

Veres András a Magyar Hírlapnak adott egy hosszabb interjút, és a ezen beszélgetés során ötletelt arról, hogy be kellene tiltani a lombikprogramot, amely sok, meddőségi problémával küszködő nő utolsó lehetősége arra, hogy gyermeke lehessen. A püspök megjegyzését, és egyéb gondolatait itt lehet elolvasni.

Szlovákia teljes lakosságát letesztelik koronavírusra

Igor Matovic szlovák miniszterelnök (Fotó:
MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírustesztnek vetik alá – jelentette be Igor Matovic kormányfő szombati sajtótájékoztatóján Pozsonyban. Részletek

Egyre súlyosabb az árvíz Borsodban 

Az éjszaka és a hajnali órákban tovább nőtt a Hernád áradása miatt lezárt útszakaszok és elzárt települések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. További részletek fotókkal együtt ide kattintva érhetőek el. 

Orbán Viktor egy istentiszteleten mondta el, minek is kellene nevelni a gyereket

A miniszterelnök egy új középiskolai épület átadásán vett részt, és az egyházi intézmények állami támogatásának méltatása mellett beszélt arról is, minek is kell nevelni a gyereket. Minderről innen tudható meg több információ. 

Karácsony Gergelyék népszavazást kezdeményeznek

Karácsony Gergely, a Szabad Városok nevű szervezet online rendezvényén több vidéki településvezetővel közösen bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek. Bővebben

Ingyentesztet követel az MSZP a gyermeket váróknak

Bangóné Borbély Ildikó szombaton online sajtótájékoztatón közölte: az erről szóló határozati javaslatot hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek. Bővebben

Francia bestiális tanárgyilkosság: Macron kőkemény fellépést ígért

A lehető legkeményebben fel fog lépni a francia állam a köztársasági eszme védelmében – reagált szombaton a francia kormányfő arra az előző napi bestiális gyilkosságra, amelyben egy csecsen diák késsel megölt, és lefejezett egy középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában. A megdöbbentő eset fejleményeiről ez a cikk számol be.

Milliószámra öli az embereket, alig beszélünk róla

A 24.hu újságírójának nyilatkozott a magyar származású Rebecca Makkai abból az alkalomból, hogy megjelent a Négy Betű című könyve, mely az AIDS terjedését követi végig a kezdetektől napjainkig. Részletek.  

Kásler dupla hullazsákot javasol a koronavírusban elhunytaknál

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd).

Mindez abban az egyedi utasítás-leírásban található, melyet Kásler Miklós adott ki még korábban. A Telex.hu által most kiszúrt tudnivalók az Emmi közleménye szerint fontos utasításokat tartalmaznak. A cikk lényegi részei innen érhetőek el.

Mai nap hírei

Semmilyen alapbetegsége nem volt egy 34 évesen meghalt koronavírusos betegnek

szeretlekmagyarorszag.hu2 órája

Szikszai Péter írta a Szabó Tímeát gyalázó cikket a Magyar Nemzetben

ezalenyeg.hu3 órája

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

agroinform.hu3 órája

Kulka János: „Felmentem az égbe”

eletforma.hu4 órája

Háromezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu7 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu8 órája

Dr. Gyurkó Szilvi: „Az életem akkor kezdődött, amikor anyám meghalt” – Csupa szeretetből hallgatott mérgező gyerekkori mondataink

wmn.hu9 órája

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu11 órája