Az amerikai diákok egy része már attól tart, hogy bármikor meghalhat

Megrázó, milyen posztokat osztanak meg egymással.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-22 21:12

Europress / AFP / Scott Olson / Getty Images North America

Az elmúlt években számtalan iskolai lövöldözés rázta meg az Egyesült Államokat. A diákok már ott tartanak, hogy különböző posztokban írják le, hogy miből maradnának ki, ha ők lesznek a következő áldozatok.

Az #IfIDieInASchoolShooting (magyarul: „ha meghalok egy iskolai lövöldözésben”) hashtaget a 18 éves Andrew Schneidawind indította el a Twitteren. Vasárnap óta ennek hatására diákok százai osztják meg egymással gondolataikat.

Ha meghalok egy iskolai lövöldözésben, hátrahagyok egy autista testvért és egy szklerózis multiplexes anyát, akiknek szükségük van rám, és egy apát, aki azt mondta, bármi lehet belőlem.

Andrew célja az, hogy a fentihez hasonló tweeteket egybegyűjtse, és elküldje azon politikusoknak, akik a fegyverlobbi keretében pénzt fogadnak el az amerikai Nemzeti Fegyverszövetségtől. A posztok pedig szinte megállás nélkül érkeznek, megrendítő őszinteséggel beszámolva arról, hogy mit is veszíthetnek.

Egy statisztika leszek. Sosem mehetek majd egyetemre, a kutyám pedig ezután csak azon gondolkodik majd, hová tűntem. Egy hashtag lesz belőlem, soha többé nem harcolhatok majd az életemért. Ne hagyjátok, hogy tovább folytatódjon ez a fegyveres erőszak!

Voltak akik megvalósulatlan terveikről és álmaikról írtak:

Sosem tanulhatok majd asztrofizikát, nem menthetek majd meg rászoruló kutyákat. Nem láthatom majd azt sem, ahogy a testvéreim felnőnek

Még csak 21 hét ment le 2018-ból, de eddig már 22 olyan iskolai lövöldözés volt az USA-ban, amelynek során valaki meghalt vagy megsérült. A Washington Post adatbázisa szerint 1999 óta több mint 214 ezer amerikai diák szembesült már lövöldözéssel egy iskolai tanórán. Az azóta eltelt évek során legalább 139-en estek iskolai lövöldözés áldozatává.

A Nemzeti Fegyverszövetség új elnöke, Oliver North  úgy gondolja, nem  megoldás a fegyverviselés korlátozása, inkább az oktatási intézményeknél kellene a biztonságra jobban ügyelni.

Forrás: 24.hu

 

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu12 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu13 órája

Plasztikkártyát kap, akit már beoltottak, akár este 8 után is kimehet vele

life.hu13 órája

Az erősen fertőző madárinfluenza-típus jelent meg Magyarországon

agroinform.hu15 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu17 órája

Politikai válságot okozhat az Európai Bizottság erélytelensége

demokrata.hu18 órája

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

konyvesmagazin.hu19 órája

Újabb részletek! Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje

metropol.hu19 órája