Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.

Az Amerikában egymástól elkülönített magyar család újra együtt lehet

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 06.
Levi édesapját már hazaengedték gyerekéhez, hamarosan véget érhet a szörnyű kálvária.

Levente után édesapja is hazatérhetett Magyarországra, miután a családot szétválasztották az Egyesült Államokban – írja a blikk.hu. A szülők kétéves gyermekükkel a kanadai-amerikai határon próbáltak átlépni, ám az amerikai bevándorlási intézkedés jegyében elfogták őket. Levente végül két hetet töltött spanyol nevelőszülőknél, illetve egy bronxi menekültközpontban, mielőtt hazaengedték volna nővéréhez, Laurához. Bár Colleen Kraft, az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia elnöke elárulta, a gyerek elszakítása a szülőktől és az ismert nyelvtől maradandó károsodást okozhat a fejlődő agynak, és eleinte Levi is megviselt volt hazatérése után, nővére szerint most már nem látszik rajta semmi, sokat nevet, játszik és jó étvágya van.

Rónai Péter ügyvéd szerint az Egyesült Államok nem tarthat senkit sem fogva, így Levi édesapja után hamarosan az édesanyját is hazaengedhetik.

A hasonló eseteket Ivanka Trump, Donald Trump elnök lánya, illetve a Fehér Ház tanácsadója is ellenzi, szerinte nem szabad elválasztani egymástól a családokat.

Keresés az oldalon