Kiemelt Hírek 2018. június 25.

Az 5 legjobb Michael Jackson-sláger, amire te is táncoltál

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 25.
Kilenc éve kapott orvosától halálos adagnak bizonyult propofolt Michael Jackson.

Kilenc éve nincs köztünk a popzene máig elérhetetlen magasságokban ragyogó csillaga, Michael Jackson.

Az 1970-80-as években a könnyűzenei színtérre üstökösként berobbanó, minden korábbi világsztárt elhomályosító Jacko alig tíz év alatt lett a föld legünnepeltebb popbálványa. Aztán a sikert tizenéves korában megalapozó, embertelen mennyiségű munka és erőfeszítés miatt a kiegyensúlyozott felnőtté válás lehetőségétől elzárt személyisége maga alá temette.

Nagy évtizede, az 1990-es évek végével már inkább fura mániái, botrányai, az ellene pedofil vádak miatt indított perek miatt fordult felé a figyelem, gazdasági nehézségekkel is küzdött. Utóbbiakból már éppen kilábalt volna, amikor krónikus álmatlanságát félrekezelő orvosa hibája miatt örökre elaludt.

Halálának évfordulóján inkább emlékezzünk a sziporkázó tehetségre, a ritmusra villámgyorsan mozduló lábakra, a lobogó nadrágszár alól vakítóan kivillanó fehér zoknikra, a jellegzetes huhogásra, és az öt legnagyobb dalára, amire biztos, hogy ön is táncolt már házibulin, nem is egyszer!

5. Dont Stop ‘Til You Get Enough (Off the wall, 1979)

4. Scream (History, 1995, Janet Jacksonnal)

3. Thriller (Thriller, 1982)

2. Billy Jean (Thriller, 1982)

1. Beat It (Thriller, 1982)

 

Az összeállítás a Rolling Stone olvasóinak szavazása, a Vulture saját, Jacko összes (147!) dalát rangsoroló listája, illetve a brit New Musical Express Michael Jackson Top 20-a alapján, személyes preferenciákat is tekintetbe véve készült, így persze maximálisan vitatható.

 

Keresés az oldalon