Amerika nem tud betelni a 21 éves magyar lánnyal, aki a világ második legkeményebb nője lett - videó

A fiatal magyar sportoló, Horváth Laura második lett a crossfit világbajnokságon, amivel mélyen belevéste a nevét a szponzorok fejébe.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-09 20:44

Fotó: Youtube

A 21 éves Horváth Laura a magyar sport legújabb sztárja, mióta 430 ezer crossfites közül ő lett a világ második legjobbja. A csupa izom lány teljesen önerőből jutott ki a világ legnagyobb létszámú nyílt versenyére, ahol emberfeletti teljesítményt nyújtott – írja a 24.hu.

A napokban ért véget Wisconsin állam fővárosában, Madisonban az idei Crossfit World Games, a sportág világbajnoksága, amelyre pontosan 429 157 induló fizette be a húszdolláros nevezési költséget, hogy összemérjék fizikai teljesítőképességük határát. Tavasszal a világ kilenc régiójában rendezték a hatkörös selejtezőt, amit Horváth Laurával együtt 245 046 sportoló teljesített hiánytalanul. Az ezt követő háromnapos berlini regionális döntő után pedig Laura 117 785 sportolónő közül került be a legjobb 40-be, így első magyar nőként a világdöntőbe is eljutott.

A Crossfit egyelőre nem olimpiai sportág, 2007 óta van világbajnokság, viszont hatalmas tömegek gyakorolják a sportot világszerte, hiszen manapság jóval többen járnak itthon is funkcionális edzésekre, mint ahányan például vívnak, öttusáznak, vagy kajakoznak.

Laura, aki öt nap alatt 14 kőkemény versenyszámot küzdött végig, állami jutalmat nem kap a teljesítményéért, viszont a második helyért 100 ezer dollár jár. A fiatal lány profi sportolóként 19 éves kora óta a nyereményeiből él, abból tartja el magát, és finanszírozza az edzéseit, utazásait, és a mostani második helyezése óta folyamatosan bombázzák ajánlataikkal az amerikai szponzorok.

 

Mai nap hírei

Háromezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu3 órája

Dr. Gyurkó Szilvi: „Az életem akkor kezdődött, amikor anyám meghalt” – Csupa szeretetből hallgatott mérgező gyerekkori mondataink

wmn.hu6 órája

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu8 órája

Három perc alatt alakul repülővé a szlovák csodaautó

szeretlekmagyarorszag.hu16 órája

A kétnapos imolai F1-es hétvége TV-közvetítései

f1vilag.hu17 órája

Már a háziorvosokat is behívják kórházi munkára Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

nyirbator.ezalenyeg.hu18 órája

Megváltozik a hagyományos újságírás? - Így működik a mesterséges intelligencia a médiában

startlap.hu18 órája

Az évszázad bankrablását hozta össze két fiatal mosómedve

hamuesgyemant.hu19 órája