Amerika nem tud betelni a 21 éves magyar lánnyal, aki a világ második legkeményebb nője lett - videó

Startlap - Startlap
A fiatal magyar sportoló, Horváth Laura második lett a crossfit világbajnokságon, amivel mélyen belevéste a nevét a szponzorok fejébe.

A 21 éves Horváth Laura a magyar sport legújabb sztárja, mióta 430 ezer crossfites közül ő lett a világ második legjobbja. A csupa izom lány teljesen önerőből jutott ki a világ legnagyobb létszámú nyílt versenyére, ahol emberfeletti teljesítményt nyújtott – írja a 24.hu.

A napokban ért véget Wisconsin állam fővárosában, Madisonban az idei Crossfit World Games, a sportág világbajnoksága, amelyre pontosan 429 157 induló fizette be a húszdolláros nevezési költséget, hogy összemérjék fizikai teljesítőképességük határát. Tavasszal a világ kilenc régiójában rendezték a hatkörös selejtezőt, amit Horváth Laurával együtt 245 046 sportoló teljesített hiánytalanul. Az ezt követő háromnapos berlini regionális döntő után pedig Laura 117 785 sportolónő közül került be a legjobb 40-be, így első magyar nőként a világdöntőbe is eljutott.

A Crossfit egyelőre nem olimpiai sportág, 2007 óta van világbajnokság, viszont hatalmas tömegek gyakorolják a sportot világszerte, hiszen manapság jóval többen járnak itthon is funkcionális edzésekre, mint ahányan például vívnak, öttusáznak, vagy kajakoznak.

Laura, aki öt nap alatt 14 kőkemény versenyszámot küzdött végig, állami jutalmat nem kap a teljesítményéért, viszont a második helyért 100 ezer dollár jár. A fiatal lány profi sportolóként 19 éves kora óta a nyereményeiből él, abból tartja el magát, és finanszírozza az edzéseit, utazásait, és a mostani második helyezése óta folyamatosan bombázzák ajánlataikkal az amerikai szponzorok.