Kiemelt Hírek 2018. június 27.

Állattetemekkel terrorizálta haragosát egy pápai szomszéd

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 27.
A fákra lógatott macskákat gyerekek fedezték fel, de több más állatot is megölt, valamint megcsonkított.

A Pápai Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzás, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves helyi férfival szemben, aki szomszédja legelőjén halott állatok tetemét helyezte el, hogy így bosszantsa őt – számolt be a weboldalán az Ügyészség. Az elkövető és a sértett – aki a közeli lovarda üzemeltetője – régóta rossz viszonyban voltak.

A vádlott 2017 márciusában élve fogó csapdát helyezett ki az udvarán, amellyel összesen három macskát és két rókát fogott augusztusig, majd mindegyik állatot légpuskával fejbe lőtte. A macskák tetemeit egy madzaggal a sértett lovardájához tartozó legelőn lévő fákra akasztotta, amiket aztán a lovardába járó gyerekek vettek észre.

A rókatetemeket megcsonkította, és tüzet okozott a legelőn

A rókák tetemét megcsonkította, majd zsákokba csomagolta, és így helyezte őket a legelő melletti fák alá. Ezeket az állatokat már a sértett találta meg. Ezek után 2017 végén két elpusztult kutyát helyezett a legelőre, jól látható helyre.

A fentieken túl a fiatal férfi 2017 nyarán több alkalommal meggyújtotta az útmenti bokros növényzetet, ahonnan a tűz a sértett legelőjére is átterjedt, amellyel a leégett széne miatt 25 ezer forintos kárt okozott.

Keresés az oldalon