A rendőrség nem engedi, hogy idén is kordon nélkül vonuljon a Budapest Pride

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom már bejelentette, hogy felvonulnak a menet ellen, amit tavaly a rendőrök sikeresen biztosítottak kordonok nélkül, élő erővel.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 17:08

Fotó: Facebook

Tavaly először végre sikerült kordonok nélkül lebonyolítani a Budapest Pride-ot, így idén is vonulnának a szervezők, a rendőrség azonban nem ért velük egyet- számolt be a hvg.hu.

A felvonulás július 7-én, délután kettőkor indul a Városligetből a Kossuth tér felé. A szervezők szeretnék, ha menet közben is bárki csatlakozhatna hozzájuk, erre azonban a kordonok mellett nincs lehetőség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a hatóságok a rendezvényt tudomásul vették, azonban idén “a szükséges erők és eszközök mellett kordonelemeket is alkalmazni fog a rendőrség”.

Erőszakos ellentüntetők nem kényszeríthetnek olyan biztosítási módszereket a rendőrségre, ami a résztvevőket akadályozza a menethez való későbbi csatlakozásban, ráadásul költségesebb, és a felvonuláson részt nem vevők közlekedését is indokolatlanul kényelmetlenné teszi. Ha a HVIM ragaszkodik az ellentüntetéshez, akkor a rendőrségnek őket, és nem a Budapest Pride várhatóan több tízezres békés tömegét kell kordonokkal biztosítani

– reagált az esemény szóvivője, Karlik Cintia arra a problémára, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ellenállást hirdetett meg a felvonulás ellen. Hozzátette:  a rendőrség a tavalyi évben bebizonyította, hogy képes élő erővel is biztosítani a békés felvonulást.

A Karlik korábban azt is elmondta, hogy a rendőrség mellett idén is segédkezik majd 250 önkéntes menetkísérő, valamint 50 kamerás jogi megfigyelő is jelen lesz annak érdekében, hogy minden esetleges atrocitás rögzítésre kerüljön, és a szabálysértések, bűncselekmények esetén eljárás induljon.

Mai nap hírei

A frissen szerződtetett Suárez két góllal mutatkozott be az Atléticóban

eurosport.hosszabbitas.hu4 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu9 órája

Örményország teljes katonai mozgósítást rendelt el

demokrata.hu10 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu12 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu15 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu17 órája

Rövid élet után gyors búcsú Mercedes X-class

gepmax.hu18 órája

5+1 dolog, amiről nem is gondolnád, de a szüleidtől örökölted

joy.hu19 órája