Kiemelt Hírek 2018. július 19.

A párját és édesapját is megölte, mégsem lehet büntetni

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 19.
Hiába gyilkolt 33 késszúrással, elmeállapota miatt nem ítélhetik el.

Hiába helyezte vád alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés miatt azt a férfit, aki idén januárban több tucat késszúrással ölte meg édesapját Tornyospálcán, elmeállapota miatt nem büntethető – írja a 24.hu.

A harmincas éveiben járó férfit már 2004 óta kezelik gyógyszerekkel, miután különös kegyetlenséggel megölte barátnőjét. A kényszergyógykezelés 2008 májusáig tartott egy fővárosi zárt intézetben, azután a férfit kiengedték.

Bár elmebetegségét 2002-ben diagnosztizálták, és sokáig szedte is a gyógyszereit, előbb saját döntésből csökkentette az adagot, majd abbahagyta a szedését.

A férfi minden ok nélkül támadt édesapjára egy 19 centiméter hosszú késsel, és 33 késszúrással végzett vele. Az orvosok szerint még akkor sem élte volna túl a támadást, ha azonnal ellátják a mentősök.

A férfi elmondta a tettét édesanyjának, majd megvárta a rendőröket. Mivel a vádlott elmebetegségben szenved, ezért nem érzi, illetve nem ismeri fel a cselekedeteinek súlyát, így nem büntethető. Az ügyészség indítványozta a vádlott újbóli gyógyszeres kezelését és felmentését a vád alól.

Keresés az oldalon