A memóriát és az immunrendszert is erősíti az étcsoki

Startlap - Startlap
Jó hír az édesszájúaknak: újabb kutatások bizonyították a csokoládé jótékony hatását.

Az emberi szervezetre előnyösen hat a magas kakaótartalmú csokoládé elfogyasztása – közölte az MTI a San Diegóban zajló Experimental Biology 2018 elnevezésű kongresszuson bemutatott kutatási eredményeket.

Lee S. Berk, a Loma Linda-i Egyetem specialistája elárulta, éveken át kutatták az étcsokoládé hatását az idegrendszerre, de idáig kizárólag a cukortartalmat figyelték. Most a kakaótartalom vizsgálata bizakodásra ad okot az idegrendszerre kifejtett jótékony hatással kapcsolatosan, hiszen azt állapították meg a kutatók, hogy minél magasabb a kakaótartalma a csokoládénak, annál jobban támogatja a kognitív működést, a memóriát és a hangulatot is.

A flavonoidoknak nevezett vegyületekről már korábban is tudták a kutatók, hogy hatásos antioxidánsok és gyulladásgátlók, azonban a mostani kutatások megerősítették a szakembereket abban, hogy növelik az agy képlékenységének képességét.

A másik tanulmányból az derült ki, hogy a kakaó hatására fokozódik az immunrendszer aktivitása, továbbá az érzékelésben részt vevő gének működése.

Ez is érdekelhet

képcím

Szájer-videó: váratlan fordulat történt a belga tévénél

képcím

Az extrém hideg miatt már figyelmeztetést adott ki az OMSZ: jön a...

képcím

Piros Mogyorós, gyerekkorunk csodája