Kiemelt Hírek 2018. július 05.

A Magyar Idők már tudja, mi lesz a Hír TV sorsa

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
Hamarosan döntenek Simicska egykori médiabirodalmának 'koronaékszeréről'.

Rövidesen megszűnhet a Hír TV – értesült a Magyar Idők.

Szerdán robbant a hír, hogy Nyerges Zsolt megvásárolja Simicska Lajos minden üzleti érdekeltségét. A korábbi üzlettárs ismeretlen áron szerzi meg Simicska és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipari, mezőgazdasági, vagyonkezelői üzleti, valamint média- és közterületi reklámpiaci érdekeltségeit.

A Magyar Idők ma – csütörtökön – már arról ír, hogy rövidesen megszűnhet a Simicska egykori médiabirodalmának „koronaékszerként” emlegetett Hír TV. A kormánylap kereste a tévécsatorna vezérigazgatóját, de lapzártáig nem érték el.

Az Orbán Viktor kegyeiből kiesett milliárdos vállalkozó médiabirodalma az utóbbi években fokozatosan zsugorodott. Simicska először a Class FM-től és a Metropoltól vált meg, majd a Fidesz 2018-as kétharmados választási győzelme után szűnt meg a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, a Hír TV-től pedig több embert elküldtek.

Eközben a Heti Válasz is a túlélésért küzd, nyomtatott verziója június elején jelent meg utoljára, jelenleg új befektetőket keresnek. „Várjuk a fejleményeket (…) De mi egy kis pont vagyunk ebben a történetben – mondta a Magyar Idők megkeresésére Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője.

Keresés az oldalon