A Google még akkor is tudja a tartózkodási helyet, ha le van tiltva a funkció

Startlap - Startlap
A nagy testvér mindent figyel: nagyjából kétmilliárd eszközről lehet szó.

A Google Maps modern világunk térképeként könnyíti meg mindennapjainkat, viszont mint kiderült, ennek is van árnyoldala – a Google akkor is követi a tartózkodási helyzetünket, ha nincs engedélyezve a funkció. Ez közel kétmilliárd olyan eszközt érinthet, amelyen tulajdonosa a Google szolgáltatásaival keres vagy tervez útvonalat. A Google információi szerint, ha kikapcsoljuk a Helyelőzményeket, a rendszer nem tárol többé információt hollétünkről, gyakorlatilag mégis megtörténik – írja a 24.hu.

Ennek oka a time stamp-rendszer: a Google alkalmazásai automatikusan időbélyegeket készítenek a tartózkodási helyünkről. Így ha megnyitjuk a Google Mapst, automatikusan tárolja, hol vagyunk, amelyből aztán a háttérben futó, tartózkodási helyet analizáló alkalmazások segítségével a teljes útvonal kirajzolódik.

A Google azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy eszközeik működéséről tiszta és érthető leírást nyújtanak, azzal egyetemben, hogyan lehet kikapcsolni őket.

Bár tisztán és érthetően nem orvosolható a probléma, egy kevésbé ismert módszer valóban létezik rá. A helykövetés letiltásán felül az „Internetes és alkalmazástevékenységek” beállítást is ki kell kapcsolni, mely segítségével a Google a helyzetünkről generált információkat nem tárolja tovább.

Ez is érdekelhet

képcím

Gulyás Gergely elmondta, mikor nyitnak a teraszok

képcím

Kövér László őrségét 140 millióból öltözteti fel Fenyő...

képcím

Ingyenes koronavírustesztet csinálnak a ferencvárosi időseknek