Kiemelt Hírek 2018. június 29.

A főkonzul és féltestvére is meglátogathatja a szüleitől elszakított magyar kisfiút az Egyesült Államokban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 29.
A New Yorki-i magyar főkonzulátusnak köszönhetően Amerikába utazhat annak a kisfiúnak a féltestvére, akit határsértés miatt szakítottak el szüleitől. Előtte a főkonzul is látogatást tesz a gyermeknél.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a kétéves Leventét azt követően szakították el a családjától, miután a szülei illegális határátlépést kíséreltek meg Kanadából az Egyesült Államokba. A hatóságok először Bronxba, egy befogadóállomásra vitték a kisfiút, majd nevelőszülőknek adták.

A főkonzulátus oldalán a minap megjelent közleményben arról tájékoztattak, hogy Kumin Ferenc New York-i főkonzul és Király Zsuzsanna vezető konzul terveik szerint ma meglátogatják a kisfiút, és zöldséges húslevest visznek neki, mert állítólag az a kedvence – írja a hvg.hu.

A látogatásra egyébként azért kerülhet sor, mert az ügy kapcsán kivételt tettek a hatóságok, ugyanis alapesetben az amerikai jogszabályok kifejezetten tiltják a gyermekek felkeresését a hasonló ügyek esetében. A főkonzulnak még azt is sikerült engedélyeztetnie, hogy Levente testvére is Amerikába utazzon, s meglátogathassa őt. Levente az utóbbi időben keveset eszik, de ezt leszámítva a körülményekhez képest kielégítő az állapota.

Az ATV azt közölte, hogy a gyermek akár már a jövő héten hazautazhat, ám szülei helyzete még kétséges.

Keresés az oldalon