Nyilatkozott a Fertő tavi áldozat édesanyja

Visszautasította támadója közeledését, ez okozta a vesztét.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-15 10:14

Bár az osztrák sajtóban Beátaként emlegették azt a harmincéves magyar nőt, akit megölt, majd földarabolt a bécsi kannibálként elhíresült Alfred U. , a Blikk kiderítette, hogy az áldozat valódi neve: R. Zsuzsanna.

A lap információi szerint Fejér megyéből származó fiatalasszony hat éve élt Bécsben, alkalmi munkákból tartotta fenn magát. Volt, hogy takarítást vállalt, de olyan is előfordult, hogy utcaseprőként dolgozott, avagy nagyobb fesztiválokon poharakat szedett össze. Barátai határozottan cáfolták, hogy Zsuzsanna prostituáltként kereste volna a kenyerét, sőt, komoly kapcsolatban élt egy román származású férfival. A lány azért ment ki Ausztriába, mert itthon egyáltalán nem talált munkát, és a gyermekeit sem nevelhette.

Édesanyja most a Blikknek mesélt arról napról, amikor megtudta, hogy a lánya holttestét találták meg feldarabolva a Fertő tóban:

„Éppen a munkahelyem voltam, amikor felhívott egy rendőr, és mondta, hogy találkozni szeretne velem. A nyomozó elmondta, hogy Zsuzsikám már nem él, mert egy férfi megölte.” – emlékezett vissza a borzalmakra.

„Megérkeztek Ausztriából is a hivatalos emberek, jött velük egy tolmács is. Ekkor szembesültem azzal, hogy ez a szörnyeteg mit is tett Zsuzsival. Ki merem mondani, hogy halált érdemel a lányom gyilkosa.”

Mióta Bécsbe költözött, édesanyjával telefonon tartották a kapcsolatot, ám nem napi szinten, így nem volt gyanús, hogy egy ideje nem jelentkezett. A lány barátnője úgy tudja, Zsuzsa és gyilkosa ugyanahhoz a segélyszervezethez jártak, innen ismerték egymást. A tragikus éjszakán a lányt nem engedték be a szálláshelyre, akkor találkoztak a későbbi elkövetővel és annak a lakására mentek. Alfred U. úgy vallott, hogy a lány visszautasította a közeledését, sőt, ki is nevette, ez bőszítette fel annyira, hogy megfojtotta.

Az elkövető a test egyes darabjait a hűtőszekrényében tárolta, a többit a Fertő tóba dobta.

 

Címlapfotó: Thinkstock

Mai nap hírei

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu6 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu7 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu8 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu11 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu14 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu15 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu17 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu19 órája