A férfi, aki imádja a lehetetlen küldetéseket: 56 éves lett Tom Cruise

Tom Cruise legújabb filmjének, a Mission Impossible következő részének bemutatójára készül, ami várhatóan 2018 augusztusában kerül a hazai mozikba. Tom hatodszor bújik a titkosügynök, Ethan Hunt szerepébe.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-03 15:27

TFotó: Getty Images

Tom Cruise karrierjét egyaránt jellemzik a botrányok és a színészileg jól megformált karakterek. Magánéletéről egy ideje már kevesebbet hallunk, de korábban szinte mindennap a címlapra került házassága, gyermeknevelése és válása miatt, no meg persze vallási nézetei okán. Cruise ugyanis jó ideje már a szcientológiai egyház lelkes követője és támogatója, sokak szerint házassága is ennek esett áldozatul. Olyannyira fanatikus, hogy legjobb barátja, a szcientológiai egyház alapítója, David Miscavige, ő volt harmadik esküvőjén a tanú is.

Katie Holmes kezdetben úgy tűnt, hogy elfogadja férje nézeteit, sőt terhességét, szülését, kezdetben lányukat, Surit is ennek megfelelően nevelte.

Hat évvel az esküvő után, 2012-ben Katie mégis beadta a válópert.

A válás nem volt szép, a gyermekelhelyezésen sokáig vitatkoztak, ugyanis Tom egy bentlakásos szcientológiai iskolába akarta küldeni a kislányt.

Lányával, Durival (Getty Images)

Háromszor vált el

Tom Cruise-nak ez volt a harmadik válása, első felsége Mimi Rogers színésznő volt, akitől három év után vált el 1990-ben, még ebben az évben el is vette következő feleségét, Nicole Kidmant, akivel a Mint a villám című film forgatásán ismerkedett meg.

Kidmannel két gyermeket fogadtak örökbe, Isabella-t és Connort, de 2001-ben elváltak. Tom ezután ismét egy színésznővel élt együtt, Penélope Cruzzal, akivel szintén egy filmforgatáson szerettek egymásba.

Karrierjének több jelentős állomása volt, a szakma az 1986-os Top Gun után figyelt fel rá. Két évvel később forgatta le az Esőembert és a Koktélt.

Az 1989-es Született július 4-én című filmért Oscar-díjra jelölték, azt nem nyerte meg, de Golden Globe-ot kapott a szerepért.

A kilencvenes évek egyik legjobban foglalkoztatott színésze volt, a nők imádták, ebben az időszakban készült A cég, az Interjú a vámpírral, majd 1996-ban a Mission Impossible első része.

Ami olyan népszerű lett, hogy idén készül el a hatodik rész, az Utóhatás. A hírek szerint ez lesz az utolsó alkalom, hogy Ethan Hunt lehetetlen küldetést teljesít.

A 2003-as Az utolsó szamuráj után néhány gyengébb szerepet is elvállalt, nagy bukás volt például a Cameron Diazzal forgatott 2010-es Kéjjel nappal, vagy a 2012-es Mindörökké rock.

 

Mai nap hírei

Márki-Zay Péter nem hagyta szó nélkül a luxusminiszter újabb luxusutazgatását

csongrad.ezalenyeg.hu10 órája

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu12 órája

Kisvárdai Fecskeház - ingyen lakás puszira

szabadeuropa.hu13 órája

Jégesővel és felhőszakadással érkezik a vihar

agroinform.hu14 órája

3 csillagjegy, akire hamarosan rátalál az igazi - Ne menj el a szerelem mellett

femcafe.hu15 órája

Kilenc beteg hunyt el, kilencszáz felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu15 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu19 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu19 órája