Kiemelt Hírek 2018. június 26.

A bika nem mászik kétszer ugyanarra a tehénre – A csábítás elmélete ma este a tévében 

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Csajos estékre, vagy a kánikulában egy könnyed limonádéfilmnek az egyik legjobb választás A csábítás elmélete.

A korábban inkább csak drámákban, thrillerekben és akciófilmekben szereplő Ashley Judd 2001-ben megmutatta a vicces oldalát, és eljátszotta Jane Goodale szerepét A csábítás elmélete című romantikus vígjátékban.

Jane szerelmes lesz az egyik kollégájába, Ray-be (Greg Kinnear), már éppen az összeköltözést tervezik. Janenek azonban csalódnia kell a férfiban, és ez olyannyira kiábrándítja, hogy úgy érzi ezután egy hímnemű egyedben sem tud megbízni, mert mindegyik egy állat. Szó szerint. Jane ugyanis felállít egy elméletet, amit tehénelméletnek nevez el. Ez leegyszerűsítve úgy magyarázható el, hogy szerinte a férfiak olyanok, mint a bikák: nem másznak kétszer ugyanarra a tehénre.

A nő úgy érzi, a legjobb orvosság az lenne, ha bosszút állna egykori szerelmén. Elköltözik egy másik kollégájához, aki egy igazi nőcsábász. Ezt a férfit, Eddie-t Hugh Jackman alakította, aki emiatt kapott is kritikát, hiszen egy évvel korábban debütált az első X-Men filmben és sokan visszalépésnek tartották a Logan/Farkas eljátszása után egy ilyen komikus szerepet.

Jane barátnője, Liz vagyis Marisa Tomei, aki újságíróként dolgozik, azt javasolja a sértett nőnek, hogy elméletét a férfiakról ossza meg az egyik legolvasottabb magazinban. Jane végül úgy dönt, hogy álnéven ugyan, de megírja nézeteit, hátha segíthet a hozzá hasonló cipőben járó nőkön. Cikksorozata olyan népszerű lesz, hogy hamarosan mindenki tudni akarja ki az a rejtélyes tudósnő (akit Liz kitalál), aki így gondolkodik a férfiakról. Liz főnöke is szívesen megismerkedne az álnév mögé bújó íróval, sőt még a tévécsatornák is egymás sarkát taposva próbálnak rájönni a titokra.

Jane történeteit nem csak saját tapasztalatai inspirálják, sokat tanul lakótársa kis kalandjaiból is, valamint barátnőinek kínos kapcsolataiból, csalódásaiból.

A filmet Laura Zigman azonos című regénye alapján Tony Goldwyn rendezte, akinek ez volt az egyik első rendezése, ő jegyzi a Dexter és a Botrány című sorozatok több epizódját is.

2018. június 26. (kedd) 21:00 Filmcafe  
2018. június 29. (péntek) 19:05 Filmcafe  
2018. július 01. (vasárnap) 16:45 Filmcafe  

Keresés az oldalon