7 termék, amit soha ne vegyünk használtan

Startlap - Startlap
Összeszedtük az egészségre káros holmikat.

Az embert természeténél fogva gyönyörködteti a változatosság, legyen az akár egy új könyv, ruhadarab, dekorációs elem, vagy elektronikai eszköz képében. A használt áruk piaca fénykorát éli, számtalan platformon böngészhetünk mások eladásra kínált termékei között. Amellett, hogy olcsón juthatunk hozzá általunk vágyott termékekhez, a használt tárgyak körforgása a társadalomra és a környezetre is pozitív hatással van. Ennek ellenére ajánlott felmérni, milyen üzletre adjuk fejünket – sok használtan vásárolt holmi nagy veszélyeket rejthet. A femina.hu összegyűjtötte azokat a tárgyakat, amelyeket soha nem ajánlott más után megvásárolnunk.

Cipő – Akármennyire tisztán tartott cipőről legyen szó, a lábbelik rengeteg testnedvet nyelnek magukba, anyaguktól függően pedig a szennyeződés végleg ott is maradhat bennük. Természetesen léteznek olyanok, amelyek mosógépben restaurálhatóak, de semmiképpen nem ajánlott más levetett cipőjét viselnünk.

Fotó: thinkstockphotos.com

Szövetbútorok – A testtel közvetlenül érintkező bútorok melegágyai a baktériumoknak. Párnázott szövetkanapékat, matracokat, foteleket nem ajánlott használtan vásárolni, mert elnyelik a testnedvet, az elhalt bőrt és a port, amit teljesen kitisztítani szinte lehetetlen.

Sminktermékek – Az arcbőrünk a testünk egyik legérzékenyebb területe, emiatt már az egyszer használt sminkkellék is hemzseghet a baktériumoktól. Legyen akár szájra, szemre, vagy egész arcra használt sminkről szó, nagyobb veszélyt jelenthet csak kipróbálni is, mint egy bontatlan terméket vásárolni.

Porszívó – Nem is gondolnánk, de egy használtan vásárolt porszívó is rengeteg idegen baktériumot és szennyeződést hozhat otthonunkba. Még ha látszólag tiszta is a készülék, sok veszélyt hordozhat egy azelőtt más lakásában használt takarítóeszköz.

Fotó: thinkstockphotos.com

Babaholmik – A kisbabák immunrendszere hatványozottan érzékeny, így óriás veszélyforrás lehet egy használtan vásárolt kiságy, ruha vagy játékszer is. Csak olyan bútordarabot vagy használati tárgyat vegyünk így, amely teljesen fertőtleníthető és tisztítható.

Fehérnemű és fürdőruha – Ezeket az intim ruhadarabokat üzletekben sem ajánlott higiéniai okokból felpróbálni, használtan megvásárolni pedig végképp nem. Rengeteg nem kívánt betegséget és fertőzést szedhetünk össze ilyen úton, így jobb még a vásárlás gondolatát is elkerülni.

Autós gyerekülés – A baktériumok lehetséges jelenléte mellett biztonsági szempontok miatt sem érdemes használt autós gyermekülést vásárolni. Ha az ülésen valamilyen észrevehetetlen sérülés, károsodás található, saját életünket sodorhatjuk veszélybe vele.

Ez is érdekelhet

képcím

Sorban állnak a visszatért Bónusz Magyar Állampapírért

képcím

Lazacos sajtburger

képcím

Itt az ősz és vele a Bbq ideális ideje