Kiemelt Hírek 2017. szeptember 15.

500 ezer forintot kaphatunk gázkonvektorcserére

Kiemelt Hírek 2017. szeptember 15.
Szeptember 21-étől lehet pályázni az Otthon Melege Program támogatására.

Közel 3 millió korszerűtlen gázkonvektor működik az országban. Ezek mielőbbi cseréjére 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – írja a Napi.hu a VGF Szaklap nyomán.

A gázkonvektorok cseréjéhez 2017. szeptember 21-én 8 órától a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint összegű forrás kimerüléséig, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül igényelhetnek támogatást az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

A pályázati adatlap kitöltésére a nyitás előtt néhány nappal lesz majd lehetőség, de készül adatlapkitöltő segédlet is, amely szintén a pályázati portálon kerül közzétételre.

A beruházás csak a pályázat benyújtását követően kezdhető meg. A pályázat benyújtása előtt megkezdett beruházás nem támogatható.

Kizárólag olyan konvektorcserék támogathatóak, melyek egyértelműen megakadályozzák a szén-monoxid mérgezés veszélyét és egyben a hatályos Tűzvédelmi és Gáz Műszaki Biztonsági Szabályzatnak megfelelnek.

Összesen három konvektortípus támogatott: a MIKA 6 E termékcsalád egyedi lokális, konvekciós fűtőkészülékei, a Fondital Gazelle Techno Classic 5000 és 7000 és a FÉG F8.60EF ErP típusú konvektorok.

 

Forrás: Napi.hu

Fotó: MTI/Varga György

Keresés az oldalon