33. születésnapját ünnepli Rúzsa Magdi

'Fontos, hová születtünk, de még fontosabb, hová tartunk, útközben mi történik velünk, milyen utat járunk be.'

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-28 09:57

Fotó: Facebook

„1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos, hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz.” – írja a honlapján.

Kisgyerekkorától énekelt. A zentai 2004-es Ki Mit Tud? könnyűzenei kategóriájának megnyerése után csatlakozott egy feketicsi zenekarhoz, majd 2005-ben jelentkezett a Megasztár harmadik szériájába, a versenyben 2006-ban az első helyen végzett.

Bármelyikünkkel megtörténhet az, ami velem történt, az elhivatottság és a kitartás eredményt hozhat. Más világból indultam el, szinte másik országból, korábban meg sem fordult a fejemben, hogy az éneklésből fogok majd élni, de mindig énekeltem. Fontos, hová születtünk, de még fontosabb, hová tartunk, útközben mi történik velünk, milyen utat járunk be. Szülésznőként dolgoztam, igaz, volt egy amatőr zenekarom már tizenéves koromban, a bácsfeketehegyi illetőségű Madness. Sokfelé hívtak bennünket szerepelni. A szegénységet is átéltük, erről nem szívesen beszélek. Jöttek-mentek a háborúk, megpróbáltatásokon estünk át, ez gyakran eszembe jut, ha a színpadon állok.”

2007-ben végigkoncertezte az évet és ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Aprócska blues című dalával, kilencedik helyezést ért el.

 

 

 

 

 

 

2009-ben megkapta a magyar állampolgárságot.

2011-től önálló estet tartott a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel.

2013-ban az M1 A Dal című eurovíziós dalválasztó műsorának lett az egyik zsűritagja Csiszár Jenő, Rákay Philip, Rakonczai Viktor és Kovács Kati mellett.

„Nekem nem volt újdonság, hogy hirtelen megismernek az utcán, rám köszönnek. Kishegyesen is megismertek és rám köszöntek. Magamban mindig ugyanazt a Magdit látom, aki akkor voltam. Katonabakancsban, kicsit zabolátlanul, a csillapíthatatlan szerelemmel, a zenével a szívemben.”

2016. februárjában teltházas koncertet adott az Arénában arra emlékezve, hogy 10 éve van a pályán és pont 10 évvel korábban ott, az Arénában nyerte meg a Megasztárt.

Az eddig megjelent 9 lemeze mind arany- vagy platinalemez lett, a legsikeresebb A döntőben elhangzott dalok koncertalbuma, amely háromszoros platinalemez az eladási adatok alapján.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Wikipedia, Feol

Mai nap hírei

39 évesen száguldott a halálba a magyar szinkron koronázatlan királya

femcafe.hu6 órája

Petícióban kérik a magyar szurkolók az UEFA-t, hogy ne engedje a szivárványvilágítást a magyar–német meccs alatt

hirado.hu10 órája

Valami másra cserélte a luxusjachtot Szijjártó Péter

168.hu12 órája

Papír palack: magyarok tesztelik a világszenzációt

transpack.hu14 órája

mutatjuk, hogy lehet csoportharmadikként továbbjutni és ellenfelet kapni

m4sport.hu15 órája

Jó ég: György herceg és Sarolta hercegnő akkorát nőttek, hogy rájuk sem ismerünk

glamour.hu16 órája

Ordenáré módon szólt be a müncheni polgármesternek Deutsch Tamás

nyugatifeny.hu17 órája

A végrehajtó szedte ki Bayer Zsoltból a pénzt, amit Hadházy Ákosnak kellett volna megfizetnie

444.hu19 órája