32 éves lett a lányok kedvenc vámpírja

Startlap - Startlap
Ma ünnepli a születésnapját Robert Pattinson, az Alkonyat sztárja.

Kevés olyan lányt lehetne mutatni világszerte, aki ne lett volna odáig az Alkonyat című film főszereplőjéért, Robert Pattinsonért. Ez persze nem is olyan meglepő, elvégre az Edward Cullent alakító színész modellkedett is, vagyis tökéletes választás volt a Twilight-sorozat legfőbb vámpírjának a szerepére.

Akik figyelemmel követték pályafutását, azok természetesen azzal is tisztában vannak, hogy az első jelentősebb szerepét nem az Alkonyatban kapta meg, hanem a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben, 2005-ben, amelyben Cedric Diggoryt alakította, aki a film végén meghalt.

A londoni színész számára azonban egyértelműen az Alkonyat hozta meg az áttörést 2008-ban, a főszerepre 3000 jelentkező közül választották ki. Mind az öt részben ő játszotta el Edward Cullent, vagyis 2012-ig folyamatosan az egyik legnépszerűbb mozi főhősét alakította. Ezek után nem is csoda, hogy Londonban, a szülővárosában, valamint az amszterdami és a New York-i Madame Tussauds-múzeumban is kapott viaszszobrot. Sokoldalúságára jellemző, hogy a modellkedés és a színészet mellett zenész és producer is.

Május 13-án pedig a 32. születésnapját ünnepli. Isten éltessen Robert Pattinsont!

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt a Harry Potter-filmek Dumbledore-ja, Michael Gambon

képcím

Anyukája talált rá Babicsek Bernátra: "Tiszta korom volt az...

képcím

Damu Roland megtiltotta szüleinek, hogy megjelenjenek a temetésén