16 év után jövőre újra megnyithat a gyönyörű Rác fürdő

A Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. a pesterzsébeti fürdő és strand, valamint a Király Gyógyfürdő felújítását is tervezi.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-27 20:38

Fotó: Wikipédia/ Daniel Edwins

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére benyújtott javaslatból derült ki, hogy újra megnyithat a Rác fürdő és szálló 2019-re. A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztés a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ehhez szükséges, 2,5 milliárdos hitelfelvételére tesz javaslatot – számolt be a termalfurdo.hu.

A javaslat szerint a legexkluzívabb budai fürdő újranyitása “eyszerre szolgálja a turistapiac anyagilag legerősebb szegmensének bevonzását és ezen keresztül a nyereség növelését”. 

Fotó: Wikipédia/ misibacsi

 A XV. században épült, a Tabánban élő rácok után elnevezett fürdő évszázadokon keresztül viszonylag jó állapotban volt, majd a második világháború során jelentősen megrongálódott. Ezután először 1963-ban újították fel, majd 2002-ben újra bezárták egy renoválás miatt, aztán 2005-ben egy 67 szobás szállodai szárnyat építettek hozzá. A munkálatokat – melynek költsége 7, 5 milliárd forint volt – 2010-re fejezték be, és az ekkor már Rácz Hotel & Thermal Spa néven futó fürdő végül az építtető anyagi nehézségei miatt mégsem nyitotta meg a kapuit a látogatók előtt.

Fotó: Wikipédia/ Daniel Edwins

A hitelezők és a tulajdonos között több éven át zajló vita után több verzió is felmerült a létesítmény újranyitásáról. A mostani terv az, hogy a 2,5 milliárdos hitelből 1,5 milliárdot a fürdőre, és további 1 milliárdot a szállodai részre költenének. A BGYH Zrt. a pesterzsébeti sós-jódos gyógyfürdő és strand, valamint a Király Gyógyfürdő fejlesztésére is felvenne további 3 milliárd forint hitelt.

Mai nap hírei

Hó és jég a Szahara kapujában - havazott a sivatagban

koponyeg.hu5 órája

A katonai parádé végül elmarad, Trump egy légi támaszponton búcsúzik majd az elnökségtől szerda kora reggel

444.hu6 órája

Tízmilliók menekülnek a Whatsappról

digitalhungary.hu6 órája

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu9 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu9 órája

Elvitte egy körre nagymamáját új autójával Schobert Lara

ifaktor.hu19 órája

Havazásra, mínusz fokokra figyelmeztet a meteorológia

agroinform.hu19 órája

Tele van a tököm azzal, hogy mindenki a fiatalokat szidja!

she.life.hu20 órája