Kiemelt Hírek 2018. július 05.

12 évet kapott a ceglédi csecsemőgyilkos anya

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 05.
A másfél éves kisfiú nem élte túl a bántalmazást.

Megszületett az ítélet a ceglédi nő ügyében, aki megölte saját kisfiát – írja a 24.hu. B. Mónika olyan erővel dobta a földre gyermekét, hogy a fiú a mentők kiérkezését követően belehalt a sérüléseibe. A nő 12 év börtönbüntetést kapott.

Kiderült, a vádlott már korábban is bántalmazta gyermekét, de a büntetőeljárás alatt őszinte megbánást tanúsított, ezért a halmazati büntetésekkel együtt a maximálisan kiszabható 25 év börtönbüntetés helyett 12 évet kapott.

A vádlott elmondta a bíróságnak, mindent megpróbált megadni a gyermekeinek, mellettük a depressziós édesanyjára, korábban pedig testvéreire is neki kellett vigyázni, ami megviselte. A nő azt is elárulta, mi történt a tragikus napon.

„Körülbelül fél hatkor keltem fel aznap – kezdte. – A párom fél hétkor ment el hazulról. Egyedül maradtam otthon a gyerekekkel. Én öltöztettem fel Dánielt. A gyerek végig sírt, miután felkelt. Felvettem az ülőgarnitúráról, és a földre dobtam. Ezután tovább sírt. Nem akarom részletezni a dolgokat, de elismerem, hogy utána is bántottam.”

B. Mónika beismerte, korábban is bántotta már a gyermekét, valamint elmondta a bíróságnak, hogy élettársára nem számíthatott a gyermekei nevelésében.

Az ügyről az élettárs is beszélt korábban a zaol.hu-nak, és nem érti, hogyan történhetett az eset, hiszen nem kellett nélkülözniük, és előzménye sem volt a gyilkosságnak. A férfi az orvosszakértővel is beszélt, aki szerint a kisfiú a fejére mért ütésbe halt bele.

Amikor a házunkhoz értem, a mentőhelikopter is landolt már. Berohantam a házba, de a mentősök nem engedtek a gyerekem közelébe, éppen harcoltak az életéért. Negyven percig. Eközben az élettársam lehajtott fejjel, szótlanul állt az ajtó előtt. Azt tanácsolták az orvosok, hogy ne is nézzem meg a holttestet, nem készültem fel rá, nem lehetett, sokkot kaptam. A másik kisfiú, Jánoska valószínűleg végignézhette az eseménysort, őt azonnal átvittem az élettársam szüleihez, biztonságba

– fogalmazott a lapnak a férfi.

Az ítélet fél óra alatt megszületett, mivel a vádlott beismerte a bűnösségét, és lemondott a további tárgyalások lehetőségéről is. A nőnek a 12 év börtönbüntetés legalább kétharmadát le kell töltenie. A védőügyvéd az ítélet ellen fellebbezett.

Keresés az oldalon