119 ezer forintos huszárcsákókat vásárolt a rendőrség

Startlap - Startlap
Több mint 5,5 milliót költöttek csákókra, de sivatagi kalapokat is vettek 18 millió forintért.

Érdekes bevásárlólistára bukkant a Népszava a rendőrség honlapján: a Készenléti Rendőrség legutóbb közzétett szerződéscsomagja szerint 5,59 millió forintért rendeltek (feltehetően protokollcélokra) 50 huszárcsákót, vagyis darabonként 119 ezer forintért vásárolják meg a csákókat a Tiara Ruházati Bt.-től.

Hogy a beszerzés mennyire túlárazott, nem egyértelmű: van olyan hagyományőrző egyesületet, ami 15 ezer forintért kínál legénységi csákót, teljesen felszerelt törzstiszti csákót pedig 73500 forintért hirdetnek, de egy igényesen megmunkált dísz jelentősen növelheti az árakat.

Egy új készítésű, átlagos díszítésű 48-as huszárcsákó 40-50 ezer forintba kerül, de tisztinél az ár felmehet 70 ezer forint körüli értékre, egy tábornoki csákón pedig annyi sújtás, díszítőelem van, hogy akár 170 ezer forintot is elkérhetnek érte

– fogalmazott Páli Csaba, a Fehérvári Huszárok Egyesületének egyik vezetője.

A Készenléti Rendőrség ezen kívül 18,1 millió forintért rendelt „BV” (valószínűleg büntetés-végrehajtási) sivatagi kalapokat az Adorján Tex Kft.-től, amire vonatkozóan darabszámot nem írnak.

A lista legdrágább tétele az a több mint 26 ezer könnyfakasztó habos spré, amit 144,7 millió forintért vásároltak meg. Egy rejtélyes luxustétel is szerepel a sorban: a rendőrség két, különleges kialakítású VIP-járművet is vett összesen 59,4 millió forintért a kormányzati beszerzéseken rendre jól szereplő Porsche Hungária Kft.-től.

A lap megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát az ügyben, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseikre.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarországnak több katonára van szüksége

képcím

Térképen mutatjuk, hol mikor fog lecsapni a hidegfront

képcím

Pintér Sándorék szerint a baloldal miatt nehéz megemelni a...