Foci 2018. június 19.

Most már mindenkinek elkezdődik a világbajnokság

Startlap Foci 2018. június 19.
Pályára lép az utolsó csoport négy válogatottja is, míg a házigazda Oroszország már a második mérkőzésére készül.

Felemás emléket őriz Kolumbia és Japán a négy évvel ezelőtti világbajnokságról. Egyrészről Japán utolsóként, egy ponttal esett ki, másrészről Kolumbia csoportelső volt, ráadásul a negyeddöntőig jutott, ahol a házigazda brazilok ejtették ki. Arról már nem is beszélve, hogy a két válogatott egy kvartettbe került, és a dél-amerikaiak súlyos csapást mértek az ázsiaiakra: 4–1-re nyertek.

Japán most visszavághat a négy évvel korábbi sérelmekért, persze nem lesz olyan egyszerű. Ahogy továbbjutni sem a csoportból, mivel a másik két válogatott sem tűnik gyengének, főleg Lengyelország a remek formában futballozó Robert Lewandowskival az élen. Mindenesetre talán éppen a H-csoport tűnik a leginkább kiegyensúlyozottnak, amelyben a csapatok hasonló esélyekkel vágnak neki a küzdelmeknek.

Bezzeg az A-csoportban már kirajzolódtak az erőviszonyok, és a második forduló első mérkőzésén sok minden eldőlhet: a házigazda orosz válogatott győzelmével közelebb léphet a továbbjutáshoz, miután Szaúd-Arábiát 5–0-ra verte meg az első körben, míg Egyiptom a túlélésért küzd az 1–0-s vereségét követően. Éppen ezért biztosra vehető, hogy a sérüléséből felépülő, az uruguayiak ellen pihentetett Mohamed Szalah pályára lép az afrikaiak számára sorsdöntő találkozón.

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
Kolumbia–Japán         14.00
Lengyelország–Szenegál       17.00

2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Oroszország–Egyiptom          20.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Keresés az oldalon