Vesztesek csatája

Anglia és Belgium is csalódottan száll harcba a bronzéremért.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-14 10:00

A belga Romelu Lukaku bizonyára szívesebben játszana döntőt, mint bronzmérkőzést Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Nehéz lenne egészen pontosan megfogalmazni, miért is jó a labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzése. Mármint nem a szombati Belgium–Anglia találkozó, mert ki tudja, lehet, hogy látványos, változatos összecsapás lesz. Általánosságban véve nehéz megtalálni bronzmérkőzés értelmét. Elvégre két vesztes, csalódott csapat találkozik egymással, két olyan válogatott, amelyik egyetlen lépésre került a döntőtől, kettőre pedig az örökkévalóságtól. Nincs is annál nagyobb kudarc, mint a küszöbön elbotlani.

Márpedig itt éppen ez a helyzet. Belgium hiába nyerte meg az összes mérkőzését az elődöntőig, hiába volt egyenrangú partnere Franciaországnak, hiába dolgozott ki helyzeteket. Az emberek csak arra emlékeznek majd, hogy kikaptak, elhasaltak, nem sikerült nekik. Ugyanez a helyzet Angliával, legfeljebb csak annyi a különbség, hogy az angolok veresége talán még inkább fájó, mivel Horvátország ellen vezettek is, és végül a kétszer 15 perces hosszabbításban maradtak alul.

Persze lehet mondani, hogy a világbajnokság előtt egyik válogatottól sem várták el, hogy megnyerjék a tornát, de ha már kéznyújtásnyira van a trófea, akkor nagyon tud fájni a kudarc. Márpedig a két elődöntő nem hagyott mást hátra, csak a csalódott belgákat, összetört angolokat, két csapatnyi futballistát, aki a vereség után legszívesebben elindult volna haza, hogy mielőbb enyhítse a fájdalmat.

Helyette viszont készülhettek a szombati mérkőzésre, amelyen a harmadik hely a cél. Harmadiknak azért nem olyan lenni, mint győztesnek.

A bronzérem talán valamelyest gyógyír lehet, de a futballistákban csak az marad meg, mennyire közel kerültek a dicsőséghez, és mégsem sikerült. Ettől persze még ugyanúgy le kell játszani a mérkőzést, és ha már megrendezik, akkor miért is ne produkálhatna csúcsfutball a két csapat.

VILÁGBAJNOKSÁG, BRONZMÉRKŐZÉS
Belgium–Anglia 16.00 (TV: M4 Sport)
Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Szeptemberről októberre halasztották a foci vb első dél-amerikai selejtezőkörét

eurosport.hosszabbitas.hu2 hónapja

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

nemzetisport.hu5 hónapja

Megint a világbajnokság bővítése foglalkoztatja a FIFA-t

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve

Katar 32 csapatos vb-re készül, de még mindig terítéken van a bővítés

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve
Töltés

Amit a VB-ről tudni kell

election1

A világbajnokság csapatai

election1

Bemutatjuk a világbajnokság helyszíneit