Szinte biztosan lesz nyeretlen csapat a vb-döntőben

Mármint olyan válogatott, amelyik még sohasem nyert világbajnokságot.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-02 15:46

Jesse Lingard és Anglia mentheti meg a nagycsapatok becsületét a világbajnokságon Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Amíg az egyik ágon Uruguay–Franciaország mérkőzést rendeznek a világbajnokság negyeddöntőjében, addig a másikon Oroszország–Horvátország találkozó lesz. Ez leginkább azért érdekes, mert amíg az előbbi párosítás mindkét válogatottja nyert már vb-t – a dél-amerikaiak kétszer, a franciák egyszer –, addig a másik két csapat még egyszer sem, ráadásul még Szovjetunióként és Jugoszláviaként sem.

Ez a tendencia egyébként jellemzi a mostani tornát, az eddigi győztesek közül ugyanis Spanyolország, Argentína, Németország is kiesett, míg Olaszország ki sem jutott a vb-re. Ez persze nem azt jelenti, hogy leáldozott volna a nagycsapatok csillaga, de közel állnak hozzá. Az ugyanis biztos, hogy az Anglia, Horvátország, Kolumbia, Oroszország, Svájc, Svédország hatosból az egyik válogatott bejut a fináléba, mivel mindegyik csapat egy ágon szerepel. Közülük pedig csak Anglia nyert már vb-t (1966), vagyis elég egy aprócska botlás az angoloktól, és máris megvan a nagy meglepetés.

A többiek legfeljebb csak megközelíteni tudták a világbajnoki sikert. Kolumbiának eddig a negyeddöntő volt a csúcs, Svájcnak szintén, míg Horvátországnak legnagyobb sikere az 1998-as bronzérem volt, Svédország pedig két bronzérem mellett egy ezüstöt is begyűjtött. A házigazda Oroszország már most megdöntötte saját csúcsát, Oroszországként ugyanis még csak a csoportkörből sem jutottak tovább korábban – Szovjetunióként pedig a negyedik helyig jutottak.

Most Anglián a sor, hogy megmentse a nagyok becsületét, de addig hosszú és rögös még az út.

VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt

eurosport.hosszabbitas.hu5 napja

Szeptemberről októberre halasztották a foci vb első dél-amerikai selejtezőkörét

eurosport.hosszabbitas.hu2 hónapja

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

nemzetisport.hu5 hónapja

Megint a világbajnokság bővítése foglalkoztatja a FIFA-t

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve
Töltés

Amit a VB-ről tudni kell

election1

A világbajnokság csapatai

election1

Bemutatjuk a világbajnokság helyszíneit