Németország eleshet

A világbajnoki címvédő győzelmi kényszerben lép pályára szombaton.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-23 10:00

Német tanácstalanság: ők sem értik, hogyan kaphattak ki Mexikótól Fotó: Etsuo Hara/Getty Images

Az már csak természetes, hogy a világbajnokságon előfordulnak meglepetések, és nem az a csapat győz, amelyik erősebbnek tűnik, amelyiknek papíron jókedvűen, mosolyogva kellene átlépnie ellenfelein. Volt már ilyenre példa a történelemben, ráadásul nem is egy. Hosszasan lehetne sorolni, elvégre az idősebb korosztálynak kötelező tananyag a brazilok hazai veresége Uruguay ellen a vb-címről döntő mérkőzésen 1950-ben, de biztosan sokan emlékeznek Észak-Korea menetelésére 1966-ban, míg a fiatalabbaknak elsőként alighanem Franciaország összeesése ugrik be elsőként, miután címvédőként szerzett gól nélkül estek ki a 2002-es vb-ről.

Persze korai lenne még párhuzamot vonni, mindenesetre arra az egész világ felkapta a fejét, hogy a címvédő Németország 1–0-ra kikapott Mexikótól az első fordulóban. Joachim Löw legénységének Svédország ellen már nem engedhet meg magának hasonló botlást, mivel az északiak szintén 1–0-ra nyertek Dél-Korea ellen, vagyis a németeknek nyerniük kell, ha nem akarnak szégyenszemre már csoportkörben kiesni, vagy az utolsó fordulóra hagyni a döntést, bízva abban, hogy az F-csoport másik találkozóján számukra kedvező eredmény születik.

Szombaton egyébként Dél-Korea Mexikóval csap össze, és a dél-amerikaiak bizony alaposan felforgatták az erőviszonyokat Németország legyőzésével. Ha hasonlóan eredményesek lesznek ezúttal is, alighanem készülhetnek a nyolcaddöntőbe.

A G-csoportban is rendeznek mérkőzést szombaton: Belgium ezúttal Tunéziával találkozik. Bár a belgák nehézkesen kezdtek Panama ellen az első fordulóban, a végére belelendültek, és 3–0-ra nyertek. Ezúttal viszont nehezebb mérkőzésre számíthatnak, már csak azért is, mert az afrikaiak alaposan megizzasztották az angolokat is, akik csak a 91. percben tudták végül megszerezni a győztes gólt. Ráadásul ne feledjük el, Tunézia ezúttal már a túlélésért játszik.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Dél-Korea–Mexikó    17.00
Németország–Svédország      20.00

G-CSOPORT
Belgium–Tunézia       14.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

VB 2022: aggódnak a játékosok a koronavírus miatt

eurosport.hosszabbitas.hu2 napja

Szeptemberről októberre halasztották a foci vb első dél-amerikai selejtezőkörét

eurosport.hosszabbitas.hu2 hónapja

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

nemzetisport.hu5 hónapja

Megint a világbajnokság bővítése foglalkoztatja a FIFA-t

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve
Töltés

Amit a VB-ről tudni kell

election1

A világbajnokság csapatai

election1

Bemutatjuk a világbajnokság helyszíneit