Most már jöhetne a szamba

Hiába pályázik a világbajnoki címre Brazília, ha úgy játszik, mint Svájc ellen, az kevés lesz.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-22 10:00

Nemcsak a brazilok, hanem az egész világon mindenki Neymartól (10) várja a varázslatot Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images

Amióta Tite 2016 júniusába átvette a brazil válogatott irányítását, a válogatott megtáltosodott. A szövetségi kapitány mérlege a világbajnokság kezdetéig 17 győzelem, három döntetlen és egy vereség volt, ám az oroszországi torna első fordulójában rögtön botlott Brazília, holott nem titkolt cél a vb-győzelem. Persze sok mindennel lehet magyarázni a Svájc elleni döntetlent, így például azzal, hogy a vb előtt Neymar sokáig sérült volt, a svájci gólt szabálytalanság előzte meg, de tény, ha a brazilok valóban sokáig akarnak jutni, ennél sokkal többre lesz szükség.

Ebből a szempontból alighanem szerencsés helyzetben vannak, mivel a második fordulóban a gyengécske Costa Rica ellen lépnek pályára pénteken, márpedig a kötelező győzelem mellett elvárás, hogy a közönséget szórakoztatva fölényesen nyerjenek a szamba királyai.

Az E-csoport másik találkozóján már sokkal inkább az erő dominálhat. A Szerbia–Svájc mérkőzés ráadásul sorsdöntő lehet, a győztes ugyanis hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé. Sőt, ha Brazília nem kap ki, és a szerbek Costa Rica legyőzése után Svájcot is megverik, déli szomszédunk már készülhet is a nyolcaddöntőre, persze ehhez alighanem a svájciaknak is lesz egy-két szavuk.

Pénteken a D-csoportban is rendeznek mérkőzést, amelyen az erőtől, és az Argentína elleni döntetlen után most már önbizalomtól is duzzadó izlandiak csapnak össze Nigériával. Az afrikaiaknak mindent be kell vetniük, hogy életben tartsák továbbjutási reményeiket, vereség esetén ugyanis biztosan búcsúznak a tornától, míg Izland közelebb kerülhet ahhoz, hogy az Európa-bajnokság után, a világbajnokságon is továbbjusson a csoportkörből.

VILÁGBAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
D-CSOPORT
Izland–Nigéria           17.00

E-CSOPORT
Brazília–Costa Rica    14.00
Szerbia–Svájc 20.00

Élő közvetítés: M4 Sport

Kövesd a Startlapon a vébé eseményeit, híreit, érdekességeit!

Szeptemberről októberre halasztották a foci vb első dél-amerikai selejtezőkörét

eurosport.hosszabbitas.hu2 hónapja

Juventus: Chiellini csodálja az őt megharapó Suárezt

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Iniesta megnyerte a vb-aranyat a spanyoloknak

nemzetisport.hu4 hónapja

amikor Van Bronckhorst óriási góllal sokkolta Uruguayt

nemzetisport.hu5 hónapja

Megint a világbajnokság bővítése foglalkoztatja a FIFA-t

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve

Katar 32 csapatos vb-re készül, de még mindig terítéken van a bővítés

eurosport.hosszabbitas.hu1 éve
Töltés

Amit a VB-ről tudni kell

election1

A világbajnokság csapatai

election1

Bemutatjuk a világbajnokság helyszíneit