hirdetés
   

Gazdaság rovat

Remény a négynapos irodai munkahétre

Korábbi felmérésekből kiderült, hogy a folyamatos irodán kívüli munkavégzés árt a csapatszellemnek és a dolgozók is elszigetelté válhatnak, ha nem kell rendszeresen bejárniuk egy munkahelyre. A Profession.hu legújabb kutatása azt vizsgálta, mi lenne, ha a munkavállalók számára heti egy nap irodán kívüli munka engedélyezett lenne. Mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, de a cégek közel egynegyedénél ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.  

Kiábrándító számokkal dobálózik az euróövezet

Közép-Európa számára nem az ukrajnai válság, hanem az euróövezeti gazdaság gyenge teljesítménye a nagyobb aggodalomforrás befektetői szempontból - vélekedtek csütörtöki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

Matolcsy: saját közgazdászképzést épít az MNB 200 milliárdból

A jegybank saját közgazdasági képzéseket indít, amelyek nem a "bukott neoliberális tanokat hirdetik", a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mind a négy, már működő alapítványa pedig az oktatási rendszer erősítését célozza - mondta a Vs.hu-nak Matolcsy György jegybankelnök.

Óriási gólt rúgott a kormány a Fradinak?

Adóköteles reklámközzétételnek számít-e, ha a sportvállalkozás pénzt kap azért, mert értékesítették a stadion nevét, amelyben mérkőzéseit rendezi? És a szurkolóknak eladott bevétele után kell reklámadót fizetni?

Autópályák, autógyárak épülnek - és hova jut kevesebb pénz?

Idén második negyedévben a nemzetgazdasági beruházások 21,2 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A nemzetgazdasági ágak közül kiemelkedő a szállítás, raktározás és a feldolgozóipar további bővülése, de az oktatás területén 37,5 százalékkal estek a beruházások. 

Tényleg lecseréli a bankjegyeinket az MNB?

Milyen lesz a magyar készpénz? címmel tart sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Bank szeptember elsején.

Nagyon megbüntetne minket Brüsszel

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Brüsszelben kért meghallgatást.

Mi lesz Skóciával, ha elszakad Nagy-Britanniától?

Skócia nem használhatja tovább a fontot fizetőeszközéül, ha a szeptemberi függetlenségi népszavazáson az elszakadás mellett dönt - erre tett egyenes utalást csütörtök este a brit kormányfő. 

Rossz híreink vannak a frankhitelesek számára

A kedvezőtlen európai reálgazdasági konjunktúra és az egyre feszültebb geopolitikai helyzet miatt, a befektetők ismét menekülődevizának kezdhették használni Svájc fizetőeszközét. 

Köddé vált 100 millió dollárnyi olaj

A kurdok és Bagdad egy texasi bíróságon csatázik július 28-a óta a United Kalavrvta nevű hajó által szállított egymillió hordó olajért.

Ebből még sok vita lesz – Ez Matolcsy új ötlete

Jövő januártól két új mutató bevezetésével óvna a jegybank a nyakló nélküli eladósodástól. A kölcsönfelvétel mértékét a jövedelemarányostörlesztőrészlet- és a hitelfedezeti mutatóval korlátoznák.

Moszkvai nagykövet: nem lesz Paks és Déli Áramlat

Biztos, hogy nem lesz Paks, és nem lesz Déli Áramlat – jelentette ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a volt moszkvai nagykövet annak kapcsán, hogy Rubicont Oroszország tegnap átlépte és megszállta Ukrajnát.

Folytatódik az energiaár-csökkentés

Szeptember 1-jétől, hétfőtől folytatódik a rezsicsökkentés.

Kitört a háború: zuhannak a tőzsdék, gyengül a forint

A legfrissebb hírek szerint Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen. A hír még nagyobb lendületet adott a már eleve mínuszban lévő tőzsdeindexeknek. A forintpiacnak sem tett jót a hír.

Csata Brüsszellel az aszfaltbírság ellen

Meghallgatást kér a kormány a bizottságtól, mielőtt az útépítőktől 90 milliárdot visszakövetelne.

Az oroszok elzárnák a gázt télre

Tavaly az orosz gázexport fele Ukrajnán keresztül jutott el az EU-ba. A Gazprom tavaly 161,5 milliárd köbmétert értékesített nyugati irányba, amelyből közel 135 milliárd köbméter került az uniós gázpiacra.

Nyugellátás: reform helyett erre számíthatunk

A kormány szerint nincs szükség a nyugdíjrendszer reformjára.

Húszezer ember kerülhet utcára

Húszezer ember kerülhet utcára a dohányágazatból a jövő évtől Kelet-Magyarországon. Az ok: az unió 2015-től már nem biztosítja a szerkezetátalakítási támogatást és így összesen 24,2 millió eurós támogatástól esnek el a hazai dohánytermesztésben dolgozók.

Itt az Európa-térkép a leggazdagabbakról - De hol van Csányi Sándor?

Kik Európa leggazdagabb emberei? És ki a leggazdagabb a gazdagok között? A H&M vagy a Zara a jövedelmezőbb?

Nagyon fontos út lesz négysávos

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a 2x1 sávos M15-ös autóút 2x2 sávossá alakításának tervezésére - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Itt az MNB bejelentése: új világ jön a lakossági hiteleknél

Január 1-jével bevezeti az MNB a tavasszal beígért adósságfék-szabályozást - jelentette be a jegybank. 

Soros György kiakadt

Nekimegy a nagybanknak.

Erős Antónia: újratervezés szükséges a civil szférában is

Év végére emelkedhetnek a fogyasztói árak

Aranyáron, 900-980 forintért mérik több piacon a citromot, de a többi déligyümölcs ára sem csökkent olyan mértékben, mint általában amikor a hazai termés is megjelenik a kínálatban. Az ok a 313 szint fölött beragadt hazai fizetőeszköz, ami hosszabb távon súlyos veszélyeket rejt magában.

Drámain sok cég szűnt meg - mi áll a számok mögött?

Rekordszámú, összesen 5082 cég megszűnését tette közzé a cégbíróság júliusban. Ez csaknem 1100-zal, azaz 27 százalékkal több annál, mint amit az eddigi legrosszabb hónapban, 2013 októberében volt.

Amiért csalódás lehet a kártérítés

Hihetetlenül sokat költenek elavult biztosítási termékekre a magyarok.

Itt a vége! Befejeződött a banki díjemelések vizsgálata

Újabb hitelintézeti ügyfelek számíthatnak arra, hogy „túlszámlázás” miatt kapnak vissza valamennyi pénzt. 

Több ponton változott a törvény: így érinti a munkavállalókat

Hogyan szüntethető csak meg a munkaviszony, van-e védett dolgozói kor? – ezzel is foglalkozott a Napközben kedden.

Rákkeltő dioxinok szennyezik a mezőgazdasági termékeinket?

Hazánkban rendkívül elterjedt a műanyagok és egyéb hulladékok elégetése a háztartásokban és nyílt téren is. Az ebből származó egészségkárosító anyagok leülepednek a növényekre és így bekerülhetnek az élelmiszereinkbe.

Állták a szavukat Matolcsyék: két év után leálltak

Nem okozott meglepetést a jegybank: ahogy megígérték, nem változtattak az alapkamaton - tényleg véget ért a két éven át tartó kamatvágási ciklus.

Ebből a termékből szinte már csak a magyar az igazán jó minőségű

Egy hónapja még 15 nap is elég volt ahhoz, hogy egy importbor megkapja a forgalomba hozatali engedélyt, ma viszont már akár 90 napig is vizsgálódhatnak.

Fejlesztés nagyban – Innovációs elismerést kapott a Bonafarm

Visszadobta az OTP kereseteit a bíróság - van még egy dobásuk

Formai okokból elutasította a bíróság az OTP csoport tagjainak kereseteit a bíróság, ezért újra beadják azokat. Még nem tudni, mikor kerülnek sorra.

Figyelem! Ásványvizeket tiltottak be. Lista

12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. A tételek az elmúlt hónapokban zajlott ásványvíz célellenőrzés során akadtad fenn a hatóság szűrőjén.

Jó a rövidebb munkanap? Most kényszerből indul el a kísérlet

Az Oroszország ellen életbe léptetett szankciók negatív visszahatása miatt államilag kompenzált rövidített munkaidő bevezetését tervezi a Cseh Köztársaság.

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Startlap Vásárlás

Deviza-középárfolyamok

Jelmagyarázat

* Fizetett hirdetés